Redactie Kookfans
60 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 55 gram boter
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 240 milliliter water
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel vanille
  • 4 eieren
  • Bakspray
  • Olie (om in te frituren)
  • Kaneelsuiker
  • IJs, naar keuze
  • Toppings, naar keuze

Originele ijsbakjes om je vingers bij af te likken

Soms is een snack zo lekker dat je het liefst het servies er bij op zou eten. Met deze heerlijke ijsbakjes van churro’s kan dat gewoon! Met zacht deeg, kaneelsuiker en ijs en toppings naar keuze zet je een makkelijk, maar toch origineel dessert op tafel. Of je eet het natuurlijk gewoon als tussendoortje. Niemand die je dat kwalijk neemt deze zomer.

Voor gebruikers van de mobiele website staan de ingrediënten onderaan het artikel.

Zo maak je de bakjes ijs van churro’s

  • Doe de boter, bruine suiker, zout en het water in een steelpan over middelhoog vuur. Breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag zodra de boter volledig is gesmolten en het mengsel begint te koken. Voeg nu de bloem toe en meng met een houten lepel tot het deeg een bal vormt. Dit zou ongeveer een minuut moeten duren.
  • Haal het deeg van het vuur en laat vijf minuten afkoelen. Zo voorkom je dat je per ongeluk de eieren kookt met de hitte van het deeg.
  • Mix het vanille-extract erdoorheen en voeg de eieren een voor een toe. Zorg dat elk ei volledig in het mengsel is verwerkt voor je verder gaat met het volgende ei. Meng alles goed door tot een geheel.
  • Doe het deeg nu in een spuitzak met een stervormig mondstukje.
  • Zet een muffinvorm ondersteboven neer en spuit deze goed in met bakspray. Let op: je spuit dus niet de binnenkant van de cupjes in zoals je normaal voor muffins zou doen. Je vet in plaats daarvan de buitenkant/onderkant in.
  • Gebruik nu de spuitzak om het deeg in spiralen rond de ingevette muffincups te spuiten.
  • Zet hierna direct de muffinvorm met het deeg in de vriezer. Laat deze staan tot het deeg hard bevroren is. Dit kan een uur of vier duren, maar de veiligste optie is om het gewoon een nacht te laten staan.
  • Doe de olie nu in een grote pan, en verhit tot 175 ºC.
  • Haal ondertussen de muffinvorm uit de vriezer, en probeer deze licht te buigen zodat de deegcupjes loskomen. Pak steeds alleen zoveel deegcups als je in je pan met olie kwijt kunt. Zet de rest steeds terug in de vriezer.
  • Frituur nu de deegcups tot ze mooi bruin zijn. Dit duurt maximaal drie minuten per keer. Beweeg/draai de cupjes rustig door de olie, zodat ze egaal gebakken worden.
  • Zet de gefrituurde cups op een bord met keukenpapier. Dep de overtollige olie af (pas op: heet!) en rol ze dan door de kaneelsuiker.
  • Doe er nu een bolletje van je favoriete ijs in en voeg toppings/saus toe naar keuze.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Teveel ijssmaken? Deze truc helpt je de juiste te kiezen

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill