Sara Bergsma
30 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 100 gram pure chocolade
  • 150 gram boter
  • 50 gram cacaopoeder
  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 5 eieren
  • 100 gram gesmolten chocolade naar keuze
  • 50 gram sprinkles

Chocoladeliefhebbers opgelet!

Deze donuts hebben het allemaal: ze zijn huisgemaakt, hebben een heerlijke chocoladesmaak én zijn overgoten met vrolijke sprinkles. Enne, met dit eenvoudige recept zet je deze zachte, smeuïge traktaties in een handomdraai op tafel. Warning: na de eerste hap zul je onmogelijk meer kunnen stoppen met eten. 

Zo ga je te werk:

  • Breek allereerst de chocolade in kleinere stukken en doe deze, samen met de boter in een steelpan. Zet het vuur op middelhoog. Als de boter en chocolade gesmolten en gemengd zijn, roer je de cacaopoeder, suiker en vanille-extract erdoorheen.
  • Haal het chocolademengsel vervolgens van het vuur en klop dan één voor één de eieren erdoorheen.
  • Scheur stukjes bakpapier af en kneed hier twaalf kleine ballen van.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Neem een muffinbakvorm en plaats in elk gat een bakpapier-balletje. Giet het chocolade-deegmengsel in de muffinvormpjes, in een cirkelende beweging rond de papieren ballen. Zorg ervoor dat ze niet bedekt worden met het mengsel.
  • Bak in de oven gedurende 8 tot 10 minuten.
  • Haal de donuts voorzichtig uit de muffinbakvorm en verwijder de papieren ballen met je vingers. Als het goed is, is er in elke donut een cirkelvormig gat overgebleven.
  • Smelt de overgebleven chocolade en dompel de afgekoelde donuts erin. Strooi er nog wat sprinkles overheen et voilà: je donuts zijn klaar!
  • Eet smakelijk.

Lees ook: Recept: zó maak je knalroze popcorn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock