Plantaardig én lekker
Hoewel we goed op weg zijn met het minderen van vlees eten, valt er op dat gebied nog steeds winst te behalen. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om zelf een vegetarische burger in elkaar te flansen. Neem bijvoorbeeld deze heerlijke, huisgemaakte bietenburger met frisse tzatziki.
Het bereiden van de burgers:
- Rasp de rode bieten en de zoete aardappelen met een grove rasp en doe de rasp in een grote kom. Voeg zout, zwarte peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, citroenrasp, verse koriander, tahini, feta, eieren en paneermeel toe. Meng alles goed door elkaar. Het resultaat zou een plakkerige massa moeten zijn waar je een burgervorm van kunt maken.
- Verwarm vervolgens een laagje van ongeveer één centimeter plantaardige olie in een grote koekenpan. De burgers moeten minimaal voor de helft bedekt zijn met olie wanneer ze in de pan liggen.
- Zodra de olie is opgewarmd, bak je de burgers ongeveer vijf minuten per kant totdat de buitenkant goudbruin is. Haal ze vervolgens uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier. Dit recept is geschikt voor het maken van zes kleine bietenburgers.
Het bereiden van de tzatziki:
- Voor het maken van de tzatziki, rasp je de komkommer, pers je de knoflook en snijd je de munt fijn. Vervolgens doe je deze ingrediënten in een kom, samen met de Griekse yoghurt, citroensap, zwarte peper en zout.
- Meng goed door elkaar en zet het mengsel in de koelkast totdat je er klaar voor bent om de burgers te serveren.
- Snijd de burgerbroodjes doormidden en leg de bietenburgers hierop. Top af met de zelfgemaakte tzatziki en wat rucola.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Recept: pasta carbonara met gerookte zalm
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock