Ingrediënten
  • 30 gram roomboter, gesmolten
  • 30 milliliter olijfolie
  • 30 milliliter sojasaus
  • 40 gram honing
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 25 gram bruine suiker
  • 25 gram dijonmosterd
  • Snuf rode chilivlokken
  • 1 citroen, in plakken gesneden
  • 3 middelgrote zalmfilets
Christel
30 + 75 minuten marineren min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 30 gram roomboter, gesmolten
  • 30 milliliter olijfolie
  • 30 milliliter sojasaus
  • 40 gram honing
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 25 gram bruine suiker
  • 25 gram dijonmosterd
  • Snuf rode chilivlokken
  • 1 citroen, in plakken gesneden
  • 3 middelgrote zalmfilets

Om je vingers bij af te likken

Zalm is ontzettend lekker en ook nog eens gezond! We maken dan ook regelmatig een stukje zalm klaar. Onlangs bereidden we dit stukje vis nog in een romige wijnsaus met dille. Dit keer sloegen we een andere weg in en maakten we zalm met een heerlijke honing-knoflookdressing.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Doe de roomboter, olijfolie, sojasaus, honing, knoflook, bruine suiker, dijonmosterd en chilivlokken in een kom en roer tot alles goed is vermengd.
  • Leg de plakken citroen in een ovenschaal en leg de zalmfilets daarbovenop.
  • Schenk de marinade gelijkmatig over de zalmfilet. Laat de zalm 1 uur marineren in de koelkast. Schep de marinade tussendoor nog een paar keer over de zalmfilet heen.
  • Haal de ovenschaal uit de koelkast en laat zo’n 15 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Zet de grill van je oven aan en grill de zalmfilets 10 minuten. Haal de schaal voorzichtig uit de oven met ovenhandschoenen.
  • Schep de marinade opnieuw over de zalmfilets heen en zet de schaal weer in de oven. Grill de zalmfilets dit keer 5 minuten en klaar is Kees!
  • De zalm is heerlijk bij wat rijst en groene asperges, broccoli of spinazie.

Ook lekker: Koolhydraatarme kipgehaktballetjes in knoflookboter

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cooking with Claudia | Beeld: Videostill