Om je vingers bij af te likken!
We staan graag in de keuken om nieuwe baksels te proberen, en deze honing-pindakaas blondies konden we niet voor onszelf houden. Ze zijn zoet, chewy en heerlijk bij de koffie of als toetje. Schort om en spatel paraat, want we leggen je uit hoe je hem zelf maakt!
Zo maak je de honing-pindakaas blondies:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier en laat 2 tegenoverliggende zijden met een overhang van 5 centimeter over. Vet in met bakspray.
- Klop in een middelgrote kom bloem, bakpoeder en zout.
- Klop in een grote kom boter, bruine suiker, honing en pindakaas tot een gladde massa.
- Voeg ei en eigeel toe en klop tot het is opgenomen. Klop daarna de vanille erdoor.
- Voeg droge ingrediënten toe en klop tot ze net gecombineerd zijn.
- Giet het beslag in de voorbereide pan en strijk het glad in een gelijkmatige laag. Strooi de pinda’s over het beslag heen, als topping.
- Bak blondies tot de randen beginnen weg te trekken van de zijkanten van de bakvorm. Test of een sateprikker er schoon uitkomt. Het bakken duurt 25 tot 30 minuten. Laat volledig afkoelen.
- Als de blondies zijn afgekoeld, dan til je ze met het overhangende bakpapier uit de pan.
- Snijd ze in vierkanten en serveer direct.
- Genieten maar!
Variatie
Wil je deze honing-pindakaas blondies voor je toetje gebruiken? Serveer het dan met een schep chocolade- of vanille-ijs. Lekker met plakjes aardbei of framboos. Jum!
Lees ook: Recept: zoete appelcider blondies waar je het heerlijk warm van krijgt
Fan van dit recept? Bewaar ‘m op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: iStock