Ingrediënten
  • 60 milliliter sojasaus (met minder zout)
  • 3 eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel Sriracha
  • 1 eetlepel maizena
  • 450 gram kipfilet
  • Zout en peper, naar smaak
  • Sesamzaadjes, ter garnering
  • Bosui, gesnipperd, ter garnering
Christel
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 60 milliliter sojasaus (met minder zout)
  • 3 eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel Sriracha
  • 1 eetlepel maizena
  • 450 gram kipfilet
  • Zout en peper, naar smaak
  • Sesamzaadjes, ter garnering
  • Bosui, gesnipperd, ter garnering

Deze honing-knoflookkip is klaar in 30 minuten

We eten bijna elke week wel een keer kipfilet. Dit maaltje gaat ons nooit vervelen, omdat je de filet op zoveel verschillende manieren kunt bereiden. Zo maakten we al eens kipfilet met Franse uienvulling en probeerden we eens kipfilet met gebakken brie uit. Onlangs stuitten we op dit recept voor honing-knoflookkip. Een gerecht dat we vaker gaan maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de sojasaus, honing, knoflook, limoensap, 1 eetlepel sesamolie, Sriracha en maizena in een kommetje en roer met een vork tot een geheel.
  • Breng de kipfilets op aan beide kanten op smaak met zout en peper.
  • Verhit 1 eetlepel sesamolie in een ovenbestendige koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de kip toe en bak beide kanten zo’n 4 minuten.
  • Schenk de saus over de kipfilet. Zet de pan in de oven en bank de kip gaar in 25 minuten.
  • Serveer de kip met de saus en met wat sesamzaadjes en stukjes bosui.
  • Heerlijk bij de rijst!

Ook lekker: Knapperige honing-sesamkip

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill