Ingrediënten
  • Voor de knoflookolie:
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 50 milliliter olie
  • 50 milliliter water
  • 7 gram zout
  • Voor de Lángos:
  • 500 gram bloem
  • 350 water, lauwwarm
  • 3 gram suiker
  • 20 gram verse gist
  • 7 gram zout
  • 100 milliliter olie ( en 4-5 cups om te frituren)
  • Voor de topping:
  • Zure room
  • Geraspte kaas (bijvoorbeeld Cheddar of Gouda)
Jaimy Boer
130 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • Voor de knoflookolie:
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 50 milliliter olie
  • 50 milliliter water
  • 7 gram zout
  • Voor de Lángos:
  • 500 gram bloem
  • 350 water, lauwwarm
  • 3 gram suiker
  • 20 gram verse gist
  • 7 gram zout
  • 100 milliliter olie ( en 4-5 cups om te frituren)
  • Voor de topping:
  • Zure room
  • Geraspte kaas (bijvoorbeeld Cheddar of Gouda)

Wat een heerlijke lekkernij!

Als we niet naar Hongarije kunnen, dan halen we het maar naar onze keuken. Een Hongaarse snack die ontzettend populair is, is de gefrituurde Lángos met kaas en zure room. Met dit recept maak jij authentieke Lángos waar vele Hongaren verzot op zijn. Dus szakács, fuzzük! (Dus chef, laten we koken!)

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Hongaarse Lángos:

Maak eerst de knoflookolie:

  • Plet de knoflookteentjes in een kom en giet het water en de olie over de knoflook.
  • Voeg het zout toe en meng dit goed door elkaar.
  • Zet het mengsel in de koelkast en laat het een uur koelen.

Bereid het deeg voor:

  • Giet 1,5 kopje water in een kom.
  • Voeg 2 theelepels suiker toe en meng dit goed.
  • Verkruimel de verse gist boven de kom en meng het door elkaar. Het is de bedoeling dat al het gist opgelost is in het water.
  • Zeef de bloem in een grote kom en voeg hier 1 eetlepel zout aan toe. Meng dit door elkaar en giet het over het gistmengsel.
  • Meng en kneed het deeg met je handen voor 10 minuten zodat het deeg glad en elastisch aan de kom kleeft.
  • Dek het deeg af en laat het 20 minuten rijzen.
  • Giet na de 20 minuten 100 milliliter olie rond het deeg. Rol het deeg op zodat het onder de olie valt. Het helpt om wat lucht uit het deeg te persen.
  • Dek het deeg opnieuw voor 5-8 minuten af.
  • Pak vervolgens een handvol deeg en vorm het tot een cirkel. Doe dit ook met de andere stukken deeg. Met dit recept moet het mogelijk zijn om 6 stuks te maken.
  • Laat de cirkels 10 minuten rusten.

Frituur de Lángos:

  • Verwarm de 4-5 kopjes olie op de hoogste temperatuur in een pan.
  • Pak een deegbal en rek deze uit met je handen totdat je een platte, ronde vorm krijgt. De buitenkant van de cirkel moet dikker zijn dan het midden.
  • Leg het deeg voorzichtig in de hele olie. Het wordt meteen luchtig.
  • Bak deze kant 1-1,5 minuut en duw het midden terug in de olie.
  • Keer om als ze goudbruin zijn. Bak de andere kant 1 minuut.
  • Haal het deeg uit de pan en leg het op een bord bedekt met keukenpapier.
  • Herhaal dit proces bij de andere cirkels.
  • Als alle stukken gefrituurd zijn, kun je ze klaarmaken om te serveren.
  • Vet de Lángos in met knoflookolie en smeer er 2-3 theelepels zure room op. Strooi er een handvol geraspte kaas over.
  • Élvezze! (Genieten maar!)

Wil je zien hoe je dit recept maakt? In onderstaande video wordt alles uitgelegd!

Ook lekker: Recept voor luchtige Zweedse pannenkoeken

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Kitchen Paprikash | Beeld: Videostill