Nét even anders
Door de dalende temperaturen van het moment, beginnen we weer te verlangen naar herfst gerelateerde gerechten. En in het rijtje favoriete herfstgerechten kan pompoensoep natuurlijk niet ontbreken. Het leuke aan deze veelzijdige soep, is dat er veel lekkere varianten te bedenken zijn. Naast een recept voor een Thaise variant van de pompoensoep, hebben we nu ook een recept met een vleugje Indonesië. Dat wordt hoe dan ook smullen!
Wat moet je doen?
- Schil en snijd de flespompoen in blokjes van ongeveer 2 cm.
- Hak de knoflook en het sjalotje fijn. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan en bak de knoflook en het sjalotje gedurende 5 minuten op laag vuur, tot ze zacht en glazig ogen.
- Voeg vervolgens de steranijs, limoenblaadjes, kruidnagels en citroengras toe en stoof tot de aroma’s vrijkomen.
- Voeg nu de pompoenblokjes toe en bak ze een paar minuten mee. Giet daarna de bouillon over het groente-kruidenmengsel, breng het aan de kook en zet het vervolgens op laag vuur. Laat de soep zo’n 15 minuten zachtjes pruttelen totdat de pompoen gaar is. Dit kun je controleren door er in te prikken met een mesje.
- Haal de steranijs, kruidnagels, limoenblaadjes en het citroengras uit de soep. Het is niet erg als je niet alles eruit krijgt, want we gaan de soep nog zeven voor het serveren.
- Mix de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Zeef de substantie eenmaal en doe de soep vervolgens terug in de pan.
- Voeg de slagroom toe en roer goed door. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de pompoensoep met saotomix, emping en sambal voor een pittige touch.
- Even blazen en genieten maar!
Ook lekker: Soep te zout? Met dit voedingsmiddel kun je ‘m nog redden
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock