Yentl Feenstra
30 min.
25 pers.
Ingrediënten
  • 240 gram pindakaas
  • 100 gram suiker
  • 1 ei

Om je vingers bij af te likken!

Net zo gek op pindakaas als wij? Dan ga je dit supersimpele recept voor pindakaas koekjes geweldig vinden!  Met slechts een handjevol ingrediënten zet je deze zoete lekkernij binnen een mum van tijd op tafel. 

Pindakaas koekjes

Zo’n beetje alles met pindakaas maakt ons blij én we staan graag in de keuken om nieuwe baksels uit te proberen. Dit recept is dus een heuse win-win! Ze zijn zoet, knapperig en heerlijk bij de koffie of als toetje. Pak je schort er maar bij, want we leggen je uit hoe je de koekjes zelf maakt. Spoiler: het is makkelijker dan je denkt!

Zo ga je te werk

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in een grote kom de pindakaas, suiker en het ei.
  • Schep een lepel deeg eruit en rol het tot een bal. Vervorm vervolgens tot kleinere balletjes. Plaats de koekballetjes op een bakplaat met anti-aanbaklaag.
  • Om ze gelijkmatiger te laten bakken, maak je de koekballetjes plat door er met een vork op te drukken. Voor extra decoratie druk je ze vervolgens nog eens naar beneden in een hoek van 90 graden, zodat er een kriskras patroon ontstaat.
  • Bak 8-10 minuten af tot de onderkant van de koekjes goudbruin is.
  • Haal van de bakplaat en laat afkoelen. Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: pindakaastaart met maar 6 ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Taste | Beeld: Adobe Stock