Madelon Pathuis
45 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram bramen
  • 60 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 2 theelepels vanilla extract
  • 1 plak bladerdeeg uit de diepvries
  • 2 perziken in dunne plakjes
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels gezouten boter
  • 1 ei
  • Suiker

Makkelijk te maken en mega lekker!

Deze galette met braam en perzik is niet alleen superlekker maar ziet er ook nog eens prachtig uit. Galette is een Franse term voor een platte krokante taart gemaakt van bladerdeeg. Door de knapperige korst en de zoete fruitige vulling van bramen en perzik, is deze galette een echte aanraden. Top af met een beetje ijs en voilà! Wij leggen je uit hoe je het maakt.

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng in een kom de bramen, bruine suiker, maïszetmeel en de vanille samen.
  • Besprenkel een schone oppervlakte met wat bloem en rol hier je bladerdeeg op uit tot een rechthoek.
  • Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en verdeel de bramen over het bladerdeeg. Zorg dat je 2,5 centimeter van de randen onbedekt laat.
  • Verdeel de dunne plakjes perzik eroverheen.
  • In een kleine pan, smelt de boter en roer de honing erdoorheen.
  • Verspreid dit mengsel over de perziken.
  • Vouw de randen van het bladerdeeg omhoog en gedeeltelijk over de bramen. Voeg wat ei toe aan de randen en besprenkel met suiker.
  • Bak de galette in de oven voor 25-30 minuten tot het goudbruin is.
  • Serveer met wat vanille-ijs.
  • Eet smakelijk!

 

Lees ook: Op deze manier wordt het snijden van een ronde taart heel makkelijk

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Half Baked Harvest | Beeld: Pexels