Waarschuwing: je zult niet kunnen stoppen met eten
Vind jij de combinatie tussen zoet en zout net zo hemels als wij? Dan ga je dit super makkelijke recept voor choco-pindakaas cups geweldig vinden! In een paar eenvoudige stappen en met slechts drie ingrediënten tover je deze heerlijke snack in no-time op tafel.
Wat moet je doen?
- Bereid een cupcake bakvorm voor, door 6 papieren cupcakevormpjes in de cups te plaatsen.
- Meng de pindakaas en de poedersuiker tot een glad mengsel.
- Smelt de chocolade, naar keuze, au bain marie. Voor het au bain marie smelten van chocolade heb je een pan nodig met daarin een laagje water, een kom en natuurlijk de chocolade. Zet de kom op het pannetje, maar zorg er wel voor dat de kom het water niet raakt! Het is de stoom van het water die voor de verwarming van de chocolade zorgt, niet het water zelf. Breng het water aan de kook en houd de temperatuur vervolgens net onder het kookpunt. Doe de chocolade in de kom en roer totdat het gesmolten is. That’s it!
- Verspreid vervolgens 1 tot 2 eetlepels chocolade op de bodem van elk cupcakevormpje.
- Schep 1 tot 2 theelepels van het pindakaas mengsel bovenop de chocolade.
- Bedek elk schepje pindakaas met meer chocolade en strijk de bovenkant glad.
- Koel in ieder geval gedurende 1 uur, of wacht tot de chocolade is uitgehard.
- Haal de choco-pindakaas cups uit de vormpjes.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Recept: heerlijke pindakaaskoekjes met slechts 3 ingrediënten
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Tasty, 24 Kitchen | Beeld: Adobe Stock