Ingrediënten
  • 500 gram kipfilet of vleesvervangers
  • 1 ui, in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 290 gram zwarte bonen, afgegoten en afgespoeld
  • 300 gram maïskorrels, afgegoten
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 100 gram groene chilipeper
  • 65 gram salsa
  • 220 gram rijst (jasmijn of Basmati)
  • 2 eetlepels tacokruiden
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 470 milliliter water of bouillon
  • 120 gram geraspte kaas
  • Optioneel: toppings zoals avocado, zure room of verse koriander
Redactie Kookfans
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram kipfilet of vleesvervangers
  • 1 ui, in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 290 gram zwarte bonen, afgegoten en afgespoeld
  • 300 gram maïskorrels, afgegoten
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 100 gram groene chilipeper
  • 65 gram salsa
  • 220 gram rijst (jasmijn of Basmati)
  • 2 eetlepels tacokruiden
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 470 milliliter water of bouillon
  • 120 gram geraspte kaas
  • Optioneel: toppings zoals avocado, zure room of verse koriander

Een heerlijke Mexicaanse maaltijd zónder eindeloos afwassen

Lekker eten willen we allemaal wel, maar afwassen na die tijd? Daar zijn we geen fan van. Met deze makkelijke burrito bowls hoef je je daar gelukkig geen zorgen om te maken.

Gebruikers van de mobiele site vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Lekker, voedzaam, én betaalbaar

Het is niet altijd even makkelijk om elke avond een versgekookte maaltijd op tafel te zetten. Je bent moe van een lange werkdag, en dan nog het boodschappen doen en het schoonmaakwerk achteraf? Poeh, zo heb je wel weer een heel drukke avond. Maar het hoef allemaal niet zo moeilijk te zijn. Met dit recept zet je namelijk in een handomdraai een voedzame maaltijd op tafel, die óók nog eens zacht is voor de portemonnee.

Zo maak je dit makkelijke eenpansrecept voor burrito bowls:

  • Zet een grote pan op een mediumhoog vuur met wat olie. Doe hierin de kip en de ui. Sauteer dit ongeveer 3 minuten tot de kip goed gaar is en de ui licht gebruind is.
  • Doe nu de zwarte bonen, maïs, tomaten, groene pepers, salsa, jasmijnrijst, tacokruiden, komijn, chilipoeder en zout en peper erbij. Meng goed door elkaar.
  • Voeg direct de bouillon of het water erbij, en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag, en laat met het deksel erop ongeveer 15 à 20 minuten zachtjes doorkoken – of tot de rijst goed gaar is.
  • Schep in en maak het geheel af met toppings naar keuze.
  • Even laten afkoelen, en dan: smakelijk eten!

Tip: geen fan van alle peper in dit gerecht? Je hoeft geen groene chili’s te gebruiken. Een alternatief, zoals groene paprika is net zo lekker, maar net even iets milder.

Lees ook: Eenpansgerecht: heerlijk romige kip alfredo soep

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Gimme Delicious | Beeld: Videostill Slender Kitchen