Lekker als ontbijt, lunch of tussendoor.
Op de redactie van Kookfans zijn wij gek op pannenkoekjes. Oer-Hollandse pannenkoeken met stroop en poedersuiker of dikke Amerikaanse pancakes met maple syrup – het maakt ons niet uit wat voor pannenkoek het is, wij zijn ten slotte gek op ze allemaal.
Appel pannenkoekjes
Deze appel pannenkoekjes hebben een heerlijke bite én smaken lekker fris door de schijfjes appel. Een ware traktatie dus! Met een aantal basisingrediënten heb je deze lekkere pannenkoekjes zo gemaakt. Heerlijk als ontbijt, lunch of tussendoor. En het handige is, ze smaken zowel warm als koud lekker. Je kunt ze dus ook eventjes bewaren en vervolgens koud opeten, maar bewaar ze wel in een goed afgesloten bakje.
Zo maak je het:
- Meng de bloem, zout, bakpoeder en het kaneel door elkaar. Voeg de eieren en de melk toe en meng dit tot een dik beslag.
- Schil de appels. Verwijder het klokhuis uit de appels met een appelboor. Snijd daarna de appels in plakken van ongeveer 0.5 centimeter dik.
- Verwarm een beetje boter in een koekenpan. Haal de schijfjes appel door het beslag en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Je kunt dit het beste doen met behulp van een vork. Bak vervolgens de appel pannenkoekjes tot ze mooi goudbruin kleuren.
- Serveer de pannenkoekjes op een bord en bestrooi met wat poedersuiker of schenk er een beetje stroop bij. De pannenkoekjes smaken ook heerlijk met een bolletje vanille ijs. Eet smakelijk!
Geen appelboor in huis? Je kunt dan ook de appels eerst in plakken snijden en daarna het klokhuis uit het midden van de plakken snijden.
Lees ook: Hoe vaak zou je je herbruikbare waterfles precies moeten wassen?
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Leuke recepten | Beeld: Adobe Stock