Aardappels, kaas en pannenkoeken: heerlijk Hollands met een twist!
We zetten bijzonder vaak aardappels op tafel. Het fenomeen aardappels, vlees en groente heeft zelfs al z’n eigen afkorting. Hoe vaak denk jij dat je al een AVG’tje hebt gehad bij het avondeten? Mocht je nu een lekkere kazige variant op de standaard aardappelen willen maken, dan zijn deze aardappelpannenkoekjes een heerlijke optie.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de kazige aardappelpannenkoekjes
- Zet een grote gietijzeren koekenpan op medium-hoog vuur. Doe hier de bacon in en bak deze bruin in ongeveer 10 minuten. Keer de bacon regelmatig tot de reepjes aan beide zijden egaal bruin zijn.
- Haal de bacon uit de pan en verkruimel deze. Laat het vet en het vocht van de bacon in de pan.
- Klop de eieren goed op. Meng vervolgens in een grote kom de aardappelpuree, eieren, het uienpoeder, zoet en de peper. Roer hier de verkruimelde bacon en de cheddar doorheen.
- Maak met je handen 8 kleine platte pasteitjes van het mengsel.
- Verhit het vet en vocht van de bacon weer over een medium vuur. Frituur nu de pasteitjes in de pan tot ze aan beide zijden krokant zijn. Dat duurt ongeveer 4 minuten per kant.
- Serveer de aardappelpannenkoekjes met wat zure room.
Tip: Je kunt eindeloos variëren op dit heerlijke recept. Probeer bijvoorbeeld eens een andere soort kaas, of varieer met de soorten kruiden die je in het recept verwerkt. Bovendien kun je de pannenkoekjes serveren met appelmoes, nog meer kaas, of bijvoorbeeld zelfs stroop.
Lees ook: Recept: knapperige knoflook aardappelwedges
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Chop Secrets | Beeld: Pexels, MadMax Chef