Lekker dat het is!
Tijdens feestelijke eet-aangelegenheden zetten we graag bijzondere gerechten op tafel. We maken in zulke gevallen vaak een romige aardappelgratin als bijgerecht. Dit keer maakten we echter een variant op dit maaltje: preigratin.
Hoe maak je de romige preigratin?
- Verwarm de oven voor op 230 °C.
- Snijd elk ei in 8 stukken en doe ze in een ovenschaal.
- Snijd de donkere uiteinden van de prei af. Snijd de preien in de lengte doormidden, maak ze goed schoon en snijd ze daarna nog in stukjes.
- Smelt 60 gram roomboter in een koekenpan op een middelhoog vuur.
- Voeg de gesneden prei toe als de boter volledig is gesmolten. Bak de prei zacht in zo’n 5 tot 7 minuten.
- Verdeel de prei over de stukjes eieren.
- Gebruik de pan waar je de prei in bakte opnieuw. Smelt 30 gram boter in de pan op een laag vuur.
- Voeg de bloem toe en roer tot de bloem goed met de boter is vermengd.
- Schenk langzaam de melk bij de boter terwijl je blijft roeren. Laat de saus op een middelhoog vuur dik worden.
- Voeg nu de parmezaanse kaas, de helft van de cheddar en cayennepeper, zout en peper naar smaak toe. Roer tot een geheel.
- Verdeel de saus gelijkmatig over de prei en sprenkel de rest van de cheddarkaas over de saus.
- Schuif de ovenschaal in de oven en bak tot de kaas goed is gesmolten, zo’n 10 minuten. Geniet van je preigratin!
Ook lekker: Jachtkip
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Seasoned Kitchen | Beeld: Videostill YouTube