Om je vingers bij af te likken!
Wij zijn groot fan van de Italiaanse keuken, en al helemaal van gnocchi. Dit makkelijke recept voor gnocchi met romige pompoensaus is echt één van onze favorieten! Je kunt voor dit recept zelf een pompoen in kleine blokjes snijden, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een voorgesneden zak uit de supermarkt. Waar je ook voor kiest, deze pasta is gegarandeerd een succes!
Gnocchi koken of bakken?
Gnocchi is natuurlijk nauw verwant aan pasta, en daarom kiezen veel mensen ervoor om gnocchi te koken. Maar wil je liever dat jouw gnocchi een beetje een bite heeft? Dan kun je het ook in een koekenpan bakken op middelhoog vuur, voor ongeveer 10 minuten. Zo krijgt de gnocchi een heerlijk krokante buitenkant, en een zachte binnenkant.
Hoe je je gnocchi ook klaarmaakt, met dit recept zet je een echt feestmaal op tafel!
Zo maak je gnocchi met pompoensaus:
- Zet 2 pannen met water op het vuur. In de ene pan kook je de pompoenblokjes in ongeveer 10 minuten gaar. In de andere pan kook je de gnocchi volgens de verpakking.
- Snijd ondertussen de ui en pers de knoflook. Verwarm wat olijfolie in een pan, en bak hierin de ui en knoflook voor een paar minuten. Wanneer de ui glazig is, kun je de pan van het vuur halen.
- Als de pompoenblokjes zacht geworden zijn, giet je deze af. Voeg hieraan de kookroom, ui, knoflook, oregano, peper en zout toe, en blend dit met een staafmixer tot een gladde saus.
- Doe deze saus in de pan waar je eerder de ui en knoflook in gebakken hebt. Voeg hieraan de gnocchi toe, en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout. Voeg dan de helft van de parmezaanse kaas toe, en roer alles goed door elkaar. Is de pompoensaus nog wat te dik? Dan kun je het verdunnen met een beetje water.
- Verdeel de gnocchi over 4 borden, en bestrooi met de overgebleven parmezaanse kaas.
- Enjoy!
Ook lekker: Makkelijk recept: romige pasta met courgette en bacon
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: BBC Good Food | Beeld: Adobe Stock