Ingrediënten
  • 100 gram gezouten roomboter + extra om in te vetten
  • 200 gram extra pure chocolade (>70%)
  • 150 gram hazelnootpasta
  • 3 eieren
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram bloem
  • 100 gram geroosterde pecan-noten
  • Zeezout naar smaak
  • Vanille-ijs en karamelsaus naar smaak
Redactie Kookfans
20 + 35 min.
9 pers.
Ingrediënten
  • 100 gram gezouten roomboter + extra om in te vetten
  • 200 gram extra pure chocolade (>70%)
  • 150 gram hazelnootpasta
  • 3 eieren
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram bloem
  • 100 gram geroosterde pecan-noten
  • Zeezout naar smaak
  • Vanille-ijs en karamelsaus naar smaak

Extra lekker met een bolletje ijs

Je hebt de eerste dag van de werkweek weer overleefd. En dat vraagt om een traktatie! Met dit recept zet je een schaal vol heerlijke, nootachtige brownies op tafel. En voor de echte zoetekauw mag een bolletje ijs hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Fudgy brownies met noten

Met een chocolade-lekkernij zit je altijd goed. Maar wil je eens iets anders dan alleen maar choco? Ga dan voor deze heerlijke brownies! Door hazelnootpasta te gebruiken, hebben deze brownies een heerlijk fudgy binnenkant. Dat wordt smullen!

Zo maak je de hazelnoot-brownies:

  • Ter voorbereiding: snijd de boter in kleine stukjes, en gebruik wat extra’s om een vierkante bakvorm mee in te vetten. Breek de chocolade in stukken en hak de pecan-noten grof. Verhit de oven voor op 180°C, of 160°C als je een heteluchtoven hebt.
  • Doe de boter, chocolade, en hazelnootpasta in een hittebestendige kom, en smelt deze au bain marie. Roer rustig door elkaar tot één egaal mengsel, en zet terzijde om af te laten koelen.
  • Pak een tweede kom, en doe hierin de eieren en de suiker. Klop met een elektrische mixer zo’n 5 minuten tot het geheel luchtig en schuimig is.
  • Giet het chocolademengsel bij het eiermengsel in, en klop kort door om te mengen.
  • Zeef nu de bloem door het mengsel en vouw deze rustig door het mengsel. Voeg vervolgens het grootste deel van de pecannoten toe aan het mengsel en vouw erdoor.
  • Schep het mengsel uit kom in de bakvorm, en verdeel met een spatel. Sprenkel nu de laatste stukjes pecannoten over de top met een vleug zeezout naar smaak.
  • Bak 30 à 35 minuten. De brownies zijn klaar wanneer ze een hard korstje hebben, maar in het midden nog een beetje gooey zijn. Jummie!
  • Laat na het bakken even afkoelen, snijd in vierkante stukken, en serveer met een bol ijs.
  • Tast toe!

Lees ook: Dankzij dit geheime ingredient worden brownies nóg lekkerder

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Adobe Stock