Ga jij dit een keer maken?
De zomer is officieel voorbij. Gelukkig kunnen we de zomer nog een beetje in huis halen met dit Hawaiiaanse gerecht. Deze kipovenschotel is om je vingers bij af te likken en ook nog eens makkelijk te maken!
Eens wat anders!
Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je de Hawaiiaanse kipovenschotel?
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op een middelhoog vuur.
- Voeg de gember, knoflook en jalapeño toe en roer goed door. Bak 1 minuutje.
- Doe de ui in de pan en breng op smaak met wat zout, bak 2 minuten mee.
- Voeg de bruine suiker, sojasaus, ketchup en rijstazijn toe en draai het vuur laag. Roer net zo lang tot de suiker is opgelost.
- Doe de stukken ananas en paprika in een ovenschaal en roer door elkaar.
- Schenk de saus eroverheen en verdeel er de stukken kip over.
- Bak 20 minuten.
- Serveer met rijst en wat lente-ui, geniet ervan!
Ook lekker: krokante kaasspruitjes
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Well Done | Beeld: Videostill YouTube