Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram gehakt
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 ui, gesneden
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 2 stelen bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 4 knoflooktenen, geperst
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 liter kip- of runderbouillon
  • 2 aardappelen, in kleine blokjes gesneden
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 90 gram mais
  • Een halve eetlepel mosterd
  • 1 blik gepelde tomaten
  • Verse peterselie, plakjes augurk of een stukje brood als garnering (optioneel)
Roos
15 + 30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram gehakt
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 ui, gesneden
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 2 stelen bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 4 knoflooktenen, geperst
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 liter kip- of runderbouillon
  • 2 aardappelen, in kleine blokjes gesneden
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 90 gram mais
  • Een halve eetlepel mosterd
  • 1 blik gepelde tomaten
  • Verse peterselie, plakjes augurk of een stukje brood als garnering (optioneel)

Hamburgersoep? Ja, je leest het goed!

Ondanks dat het water je misschien niet gelijk in de mond loopt, willen wij je overtuigen van dit interessante gerecht. Deze tomatensoep bevat alle ingrediënten van een hamburger en kan daarom niet vies zijn. Oké, het broodje gooien we niet door de soep, maar eten we er lekker naast. Wedden dat deze hamburgersoep jouw nieuwe favoriet wordt?

Deze rijkgevulde soep is geschikt voor zowel lunch als diner.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de hamburgersoep:

  • Verwarm olijfolie in een grote pan en bak hierin het gehakt bruin. Breng op smaak met peper en zout. Zodra het gehakt zijn roze kleur heeft verloren schep je het gehakt op een bord.
  • In het overgebleven ‘gehaktvocht’ bak je de ui, aardappelblokjes, wortel, bleekselderij en knoflook voor ±5 minuten aan.
  • Breng het groentemengsel op smaak met peper, zout en de tomatenpuree. Roer goed door en voeg vervolgens het gehakt toe. Roer dit ±1 minuut door.
  • Voeg de tomatenblokjes, bouillon en de Italiaanse kruiden toe. Breng dit aan de kook en laat vervolgens voor ±10 minuten doorkoken tot de aardappelblokjes zacht zijn.
  • Roer de maiskorrels door de soep en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Top het geheel af met wat plakjes augurk of verse peterselie.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Tomatensoep met kip en parmezaanse kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish