Ingrediënten
  • BRUSCHETTA:
  • 3 romatomaten, ontpit en in stukjes gesneden
  • 6 grote basilicumbladeren, dun gesneden
  • 2 knoflookteentjes, gesneden
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • Koosjer zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • BURGER:
  • 500 gram gehakt
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • KNOFLOOKSAUS:
  • 2 eetlepels boter
  • 3 knoflookteentjes, gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 milliliter volle melk
  • 57 gram roomkaas
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas
  • GARNERING:
  • 4 burgerbroodjes
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 1 knoflookteentje, gehalveerd
  • 40 gram rucola
Vivian
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • BRUSCHETTA:
  • 3 romatomaten, ontpit en in stukjes gesneden
  • 6 grote basilicumbladeren, dun gesneden
  • 2 knoflookteentjes, gesneden
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • Koosjer zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • BURGER:
  • 500 gram gehakt
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • KNOFLOOKSAUS:
  • 2 eetlepels boter
  • 3 knoflookteentjes, gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 milliliter volle melk
  • 57 gram roomkaas
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas
  • GARNERING:
  • 4 burgerbroodjes
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 1 knoflookteentje, gehalveerd
  • 40 gram rucola

Deze burger is de droom van elke knoflookliefhebber

Versier jij je hamburger keer op keer met wat sla, tomaat, cheddar en een paar plakjes augurk? Tijd voor wat anders! Met een goede dosis knoflook til jij je burgers naar een next level en maak jij ze nóg lekkerder. Maak deze hamburger met homemade knoflooksaus from scratch of bouw verder op een stuk vlees uit de supermarkt. Jij mag het bepalen! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo ga je te werk:

  • Maak de bruschetta: voeg de ingrediënten toe in een middelgrote kom en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het gehakt in 4 burgers van gelijke grootte en breng op smaak met knoflookpoeder, zout en peper.
  • Maak de knoflooksaus: smelt de boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en kook tot geurig, zo’n 1 tot 2 minuten. Voeg vervolgens de bloem toe en kook nog eens 1 tot 2 minuten. Giet de melk erbij en breng aan de kook totdat het mengsel wat dikker is, 2 tot 3 minuten. Het mengsel moet een jusachtige consistentie hebben. Voeg vervolgens de roomkaas, mozzarella en parmezaanse kaas toe en roer tot deze volledig gesmolten zijn en het mengsel glad is. Breng op smaak met peper en zout en haal van het vuur.
  • Maak de broodjes klaar: smeer de gesneden kant van de broodjes in met boter en rooster ze in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Wrijf de gesneden kant van het teentje knoflook over de geroosterde broodjes.
  • Verhit een grillpan, grote koekenpan of grill op middelhoog vuur. Leg hier de hamburgers op en gril ze ongeveer 4 minuten. Draai om en kook tot de burger naar wens gaar is, ongeveer 4 minuten langer voor medium.
  • Maak vervolgens de hamburgers: plaats een handje rucola op het onderste broodje en bedek met de burger, gevolgd door de homemade knoflooksaus, bruschetta en het bovenste broodje.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: red velvet cheesecake met Oreo-bodem

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish