Geef je Griekse salade een heerlijke twist
Dat we dolgraag pastasalades maken, moge inmiddels duidelijk zijn. Zo duiken we regelmatig de keuken in om weer een nieuwe pastasalade uit te proberen. Hoewel orzo er op het oog uitziet als rijst, is niets minder waar. Het is een pastasoort die ontzettend lekker is. Dit keer maakten we daarom een Griekse pastasalade met orzo.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.
Hoe maak je de Griekse orzosalade?
- Kook de orzo volgens de verpakking al dente in zout water. Giet de orzo af en laat afkoelen.
- Doe het citroensap en de dijonmosterd in een kom. Schenk de olijfolie er langzaam bij terwijl je met een garde blijft mixen tot alles goed is vermengd.
- Voeg de dille, rode ui, het zout en peper toe en roer door.
- Doe vervolgens de orzo, komkommers, tomaatjes, kikkererwten en olijven in de kom en schep alles goed om.
- Vouw de feta door de salade. Serveer de Griekse orzosalade met wat extra dille.
- Eet smakelijk.
Ook lekker: Rode sangria met Licor 43
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill