Makkelijk te maken en erg vullend
Een kommetje soep is altijd goed, al helemaal als er extra veel groenten in zitten. Bij deze paprikasoep kun je je hart ophalen, want er gaan flink wat stukken paprika en tomaat in. De soep is heel makkelijk te maken en zorgt ervoor dat je goed vol zit. Aanrader!
Gebruikers van de mobiele site vinden de ingrediënten onderaan het recept.
Ideaal voor grote porties
Wil je graag een grote pan soep maken, omdat je een groep te eten krijgt of omdat je veel wilt invriezen? Dan is dit recept ideaal. Het kost een uur de tijd, maar een groot deel van die tijd staat de soep te pruttelen. Een kommetje van deze soep zorgt ervoor dat je meer dan genoeg groentes binnenkrijgt. Bovendien is hij ook nog eens heel smakelijk, al helemaal als je er een topping van cheddarkaas of peterselie bij doet.
Hoe maak je het?
- Zet een grote soeppan op het vuur en warm daarin de olie op.
- Voeg de paprika en de ui toe en laat dit ongeveer 7 minuten koken, totdat alles zacht is.
- Voeg de knoflook toe en laat dit 1 minuut koken. Roer alles goed door.
- Voeg het gehakt aan het mengsel toe en strooi daar naar smaak peper en zout bij.
- Laat het geheel koken totdat het gehakt helemaal bruin is geworden. Roer alles tussendoor goed door.
- Giet het mengsel af, zodat al het overtollige vet eruit lekt.
- Zet de pan terug op het vuur en voeg de bouillon, de tomaten en de oregano toe. Laat het een aantal minuten koken en roer het af en toe goed door.
- Verlaag het vuur en voeg de rijst toe. Zet de deksel op de pan en laat het geheel 40 minuten pruttelen.
- Controleer de soep af en toe en voeg water toe indien nodig.
- Giet de paprikasoep in kommen en voeg eventueel cheddarkaas en peterselie toe. Eet smakelijk!
Lees ook: Lekker makkelijk: kippensoep met tortellini uit de slowcooker
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish