Naomi

Dit broodje is heel populair in Nice

Socca is vooral in Frankrijk heel populair. In de stad Nice kan je het bij allerlei soorten kraampjes kopen en het kan eigenlijk op elk moment van de dag gegeten worden. Daarbij kan er ook nog eens heel veel mee gevarieerd worden. Kies bijvoorbeeld eens een andere kruidenmix, je zal verstelt staan!

Let op: voor dit gerecht heb je een ovenbestendige pan nodig

Wat heb je nodig? (voor 4 tot 6 porties)

  • 130 gram kikkererwtenmeel (verkrijgbaar bij o.a. AH)
  • 240 milliliter water
  • 20 milliliter olijfolie + een beetje extra voor de pan
  • een snufje zout en peper
  • 1 theelepel za’tar (Jonnie Boer)

Wat moet je doen?

  • Meng het kikkererwtenmeel samen met het water, olijfolie en zout. Laat die 30 minuten rusten, zodat het water goed in het meel kan trekken.
  • Verwarm de oven voor op 230 graden. Vijf minuten voordat het mengsel klaar is met rusten kan de pan al even in de oven, zodat hij goed opwarmt. Na die vijf minuten kan de oven op grillstand gezet worden.
  • Giet het mengsel in de voorverwarmde pan en grill de Socca in 5 tot 8 minuten gaar. Let tijdens het grillen goed op: als de bovenkant te snel bruin wordt helpt het om de temperatuur van de oven wat lager te zetten.
  • Schep het brood op een bord en snijd ‘m in stukken. Besprenkel het met zout, peper, olijfolie en de za’tar.

Eet smakelijk!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron:TheKitchnn | Beeld: Videostill Coley Cooks