Chocolade en sinaasappel zijn een match made in heaven
Voor chocoladetaart mag je ons altijd wakker maken. Vooral als je met deze glutenvrije chocoladetaart met een vleugje sinaasappel naast ons bed staat. De volle smaak van de pure chocolade en het vleugje frisheid van de sinaasappel vormen een gouden combinatie.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 135°C en vet een springvorm van 23 cm in.
- Voeg de chocolade en boter toe in een grote mengkom. Smelt in de magnetron met tussenpozen van 15 seconden. Roer vaak en zorg ervoor dat de chocolade niet aanbrandt. Laat dit een paar minuten afkoelen.
- Voeg de eierdooiers en de sinaasappelschil toe aan het chocolademengsel en roer om te mengen.
- Klop in een aparte mengkom de eiwitten op hoge snelheid met een elektrische mixer tot zeer wit en schuimig. Voeg geleidelijk de suiker toe. Blijf op hoge snelheid kloppen totdat zich zachte pieken vormen.
- Spatel voorzichtig ¼ van het eiwitmengsel door het chocolademengsel. Spatel vervolgens het resterende eiwitmengsel voorzichtig erdoor. Roer tot het volledig gemengd is.
- Giet het mengsel in de voorbereide springvorm.
- Bak 45-50 minuten in de oven of tot je de zijkanten van de taart voorzichtig los kunt maken van de springvorm. Zet opzij.
- Klop voor de sinaasappelslagroom de volvette room, sinaasappelextract en suiker door elkaar.
- Doe een dot sinaasappelslagroom op de chocoladetaart en garneer met geraspte sinaasappelschil.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Pannenkoeken ovenschotel met spek en kaas
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty