Ingrediënten
  • Voor het marineren van de kip:
  • 900 gram kipfilet, in behapbare stukken gesneden
  • 60 gram tomatenpuree
  • 70 gram Griekse yoghurt (0 of 2% vet)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel korianderblad (optioneel)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • Voor het koken:
  • 1 à 2 eetlepels boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook, geperst
  • 140 gram Griekse yoghurt (0 of 2% vet)
  • 120 milliliter water
Christel
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Voor het marineren van de kip:
  • 900 gram kipfilet, in behapbare stukken gesneden
  • 60 gram tomatenpuree
  • 70 gram Griekse yoghurt (0 of 2% vet)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel korianderblad (optioneel)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • Voor het koken:
  • 1 à 2 eetlepels boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook, geperst
  • 140 gram Griekse yoghurt (0 of 2% vet)
  • 120 milliliter water

Lekker en gezond!

Een van onze favoriete gerechten? Dat is toch wel de Indiase boterkip. Deze maaltijd is rijk aan smaak, maar ook aan vetten. Wil je boterkip maken die net zo lekker is, maar minder vet? Maak dan eens deze variant. Hierbij gebruiken we geen slagroom, maar Griekse yoghurt en voegen we net wat minder boter toe. 

Hoe maak je een gezonde, Indiase boterkip?

  • Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en roer door tot alles goed is vermengd. Voeg de stukken kipfilet toe en meng tot alle stukken kip goed zijn bedekt met het Griekse yoghurtmengsel.
  • Dek de kom af en laat zo’n 30 minuten in de koelkast staan.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Bak de ui zo’n 3 minuten en voeg de knoflook toe. Bak het geheel nog 1 minuut.
  • Voeg de gemarineerde kip toe en bak 2 à 3 minuten.
  • Draai het vuur laag en voeg de rest van de Griekse yoghurt en water toe. Roer goed door en laat het geheel zo’n 8 à 10 minuten op het vuur staan tot de kip volledig gaar is.
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.
  • Serveer de kip met rijst en broccoli. Eet smakelijk!

Ook lekker: 7 gezonde snacks om mee te nemen naar werk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Family Food Table | Beeld: Unsplash (Raman)