Ingrediënten
  • Dit heb je nodig voor de pizzabodem:
  • 130 gram ongekookte quinoa
  • 60 milliliter water
  • halve eetlepel bakpoeder
  • halve eetlepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Dit heb je nodig voor de toppings:
  • tomatensaus
  • kaas
  • oregano
  • ingrediënten naar keuze (optioneel)
Sabine
50 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • Dit heb je nodig voor de pizzabodem:
  • 130 gram ongekookte quinoa
  • 60 milliliter water
  • halve eetlepel bakpoeder
  • halve eetlepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Dit heb je nodig voor de toppings:
  • tomatensaus
  • kaas
  • oregano
  • ingrediënten naar keuze (optioneel)

En die smaakt nog lekker ook!

Hoewel het misschien niet iedereens favoriete maaltijd is, lust bijna iedereen wel pizza. Sterker nog, de meeste mensen zijn er gek op. Eet je het alleen niet zo vaak omdat je het niet zo gezond vindt, of omdat je niet tegen gluten kunt? Dan hebben wij hét recept voor je. 

Zo maak je de pizzabodem:

  • Doe de quinoa in een pannetje en zet dit minimaal 2,5 centimeter onder water. Laat dit 6 tot 8 uur weken.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Wil je een perfect ronde pizza? Bekleed dan de bodem van een taartblik met bakpapier. Smeer gelijkmatig een eetlepel olijfolie over het bakpapier.
  • Giet de quinoa af en spoel het ‘schoon’. Quinoa kan van zichzelf een bittere smaak hebben en zo verminder je het.
  • Doe de quinoa in een blender en voeg water, bakpoeder, zout en overgebleven olijfolie toe. Zet de blender aan tot een soepel en romig geheel ontstaat. Het moet wat weg hebben van een cakebeslag. Geen blender? Gebruik dan een staafmixer. 
  • Schenk het beslag op de bakplaat of in het taartblik en verdeel het beslag tot het overal even dik is. Bak het daarna 15 minuten in de oven.
  • Haal de pizzabodem uit de oven en draai ‘m om. Gebruik je een taartblik? Verwijder deze dan, maar doe voorzichtig! Bak de bodem daarna nog 10 tot 15 minuten tot het licht bruin wordt en de randen crispy zijn.
  • Smeer de saus op de pizzabodem en verdeel de kaas. Doe ook eventueel nog wat andere toppings op de pizza. Bak daarna nog 12 tot 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Doe daarna de oregano op de pizza.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Zo maak je een koolhydraatarme pizzabodem van boerenkool

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Simply Quinoa | Beeld: Brenan Greene (Unsplash)