Ingrediënten
  • 400 gram roomkaas light
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 3 eieren
  • 1/2 eetlepel maïzena
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 75 gram frambozen
  • 100 gram havermout
  • Een snuf kaneel
  • 3 eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • 3 dadels
Roos
30 + 65 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram roomkaas light
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 3 eieren
  • 1/2 eetlepel maïzena
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 75 gram frambozen
  • 100 gram havermout
  • Een snuf kaneel
  • 3 eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • 3 dadels

Voor iedereen die een beetje op de lijn wil letten

Cheesecakes zijn er in allerlei soorten en maten. Je kan het zo gek niet bedenken, of er wordt wel weer een variatie bedacht. Een cheesecake met witte chocolade, een vleugje Baileys of een Nutella topping. Allemaal geweldige variaties, maar niet zo fijn voor de lijn. Probeer je een beetje bewust bezig te zijn? Maak dan eens deze gezonde frambozen cheesecake op basis van light roomkaas en Griekse yoghurt. Deze cheesecake bevat weinig suiker, dus je kan zonder schuldgevoel gewoon nog een stukje nemen. 

Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de gezonde cheesecake:

  • Verwarm de oven voor op 140 °C.
  • Doe de havermout, kaneel, gesmolten kokosolie en dadels in een kom of keukenmachine en mix het tot een fijn geheel.
  • Bekleed een springvorm (20 centimeter) met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem. Druk het vervolgens goed aan en plaats de springvorm ± 10 minuten in de koelkast.
  • Mix de roomkaas met de Griekse yoghurt, vanille en ahornsiroop met een mixer goed door elkaar. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en mix deze er doorheen tot er een glad geheel ontstaat. Voeg als laatste de maizena toe en mix dit heel even mee.
  • Haal de bodem uit de koelkast en giet het mengsel over de bodem.
  • Bewaar een aantal mooie frambozen en pureer de rest met een vork. Schep de helft van de frambozenpuree in hoopjes over de cheesecake en trek met een prikker of mes een aantal strepen hierdoor.
  • Plaats de taart voor ± 65 minuten in de oven.
  • Laat de taart helemaal afkoelen. Verdeel vervolgens de rest van de frambozensaus over de cheesecake. Maak de taart af met wat hele frambozen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Deze 10 groentesoorten zijn koolhydraatarm

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Leuke recepten | Beeld: Pexels