Ingrediënten
  • 6 middelgrote zoete aardappelen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • Meer zout en peper naar smaak
  • 175 gram maïs
  • 1/2 groene paprika
  • 1 romatomaat
  • 10 gram koriander, plus meer voor garnering
  • 1/2 rode ui
  • 185 gram pulled chicken
  • 415 gram gebakken bonen
  • Geraspte kaas
  • 1 avocado
  • Zure room
Sara Bergsma
50 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 6 middelgrote zoete aardappelen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • Meer zout en peper naar smaak
  • 175 gram maïs
  • 1/2 groene paprika
  • 1 romatomaat
  • 10 gram koriander, plus meer voor garnering
  • 1/2 rode ui
  • 185 gram pulled chicken
  • 415 gram gebakken bonen
  • Geraspte kaas
  • 1 avocado
  • Zure room

Makkelijk en snel!

Geniet van een heerlijke en voedzame maaltijd met deze gevulde zoete aardappelen met gebakken bonen. De romige zachtheid van de zoete aardappelen combineert perfect met de hartige smaak van de bonen. Enne, het enige wat je hoeft te doen is dit eenvoudige, snelle recept volgen.

Zo ga je te werk:

  • Doe de zoete aardappelen in een grote pan en vul deze met koud water. Zet de pan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Kook de aardappelen voor 20 tot 25 minuten, totdat ze bijna gaar zijn.
  • Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de gekookte zoete aardappelen op de voorbereide bakplaat. Besprenkel ze met de olijfolie en strooi er ook wat zout en zwarte peper overheen.
  • Bak de zoete aardappelen voor 10 tot 12 minuten in de oven, totdat de schil licht krokant is. Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze rusten op de bakplaat.
  • Maak ondertussen de gebakken bonen-vulling: snijd allereerst de paprika en tomaat in kleine blokjes en snipper de rode ui. Hak ook de koriander fijn en laat de maïs en gebakken bonen uitlekken. Neem vervolgens een grote kom en meng hierin de de maïs, paprika, tomaat, koriander, rode ui, pulled chicken en gebakken bonen tot alles goed door elkaar gemixt is. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en zet het opzij voor later.
  • Zet de grill op de hoogste stand.
  • Snij over de lengte een opening in het midden van elke zoete aardappel. Vul de aardappelen gelijkmatig met de vulling en bestrooi met geraspte kaas. Rooster de gevulde zoete aardappelen tot de kaas gesmolten en goudbruin is voor ongeveer 2 à 3 minuten.
  • Snijd de avocado ondertussen in blokjes. Garneer elke zoete aardappel met de avocado, een klodder zure room en wat koriander. De gevulde zoete aardappelen zijn het lekkerst wanneer je ze warm serveert.
  • Genieten maar!

Lees ook: Recept: makkelijke ovenschotel met bloemkool, chorizo en romige kaassaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock