Madelon Pathuis
35 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 450 gram gehakt
  • Zout en peper
  • Koriander
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 3 paprika's
  • 300 gram geraspte kaas
  • 125 gram sla
  • 1 limoen

Super gezond en ook nog eens lekker!

Nu de zomer er weer bijna aankomt, willen veel mensen nog even van die laatste winter kilo’s af. Als je gezond en koolhydraatarm wil eten, hoeft dat niet te betekenen dat je moet inleveren op smaak. Deze gevulde paprika’s smaken namelijk fantastisch en wij vertellen hoe je ze maakt!

Aan de slag

Ben je gek op Mexicaanse taco’s, maar wil je graag minder koolhydraten eten? We got you! Deze gevulde paprika’s zet je al binnen een half uur op tafel. Voeg daar vervolgens al je favoriete Mexicaanse toppings aan toe et voilà! Smullen maar!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een ovenschaal in met olijfolie.
  2. Snijdt de paprika’s doormidden en verwijder de pitjes. Smeer de paprika’s in met olijfolie en zet ze alvast voor 10 minuten in de oven.
  3. Verhit een grote koekenpan en voeg daar een eetlepel olijfolie aan toe. Fruit de ui in de pan en voeg daarna de knoflook toe.
  4. Voeg vervolgens ook het gehakt toe en bak dit tot het vlees niet meer rood is.
  5. Doe daar vervolgens de chilipoeder, gemalen komijn en paprika bij en breng op smaak met zout en peper.
  6. Haal de paprika’s uit de oven en verdeel het gehaktmengsel over de paprika’s.
  7. Besprenkel de gevulde paprika’s met de kaas en zet ze vervolgens voor 20 minuten in de oven.
  8. Zodra de paprika’s klaar zijn, kun je losgaan met je toppings. Top het geheel bijvoorbeeld af met wat ijsbergsla, guacamole, pico de gallo, tacosaus en een dot magere Crème fraîche.
  9. Eet smakelijk!

Ook lekker: Koolhydraatarme chocoladekoekjes die ook nog eens keto zijn

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish