Deze gevulde paprika’s met tuna melt zijn een koolhydraatarm feestje op je bord
Krijg je eters? Grote kans dat jij ze iets leuks wil voorschotelen. Om te voorkomen dat je uren staat te zwoegen in de keuken, delen wij vandaag een receptje waar je eigenlijk maar 10 minuutjes mee bezig bent. Je maakt de vulling, stopt het in de paprika, gooit het in de oven en voilà: je restaurantwaardige gevulde paprika is klaar. Wedden dat jouw visite enthousiast reageert?
Met én zonder cheddarkaas is-ie lekker!
Zo maak je de gevulde paprika’s:
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadjes en leg de gehalveerde paprika’s op het bakpapier.
- Snipper de rode ui. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg vervolgens de bloemkoolrijst, maïs en tonijn toe aan de pan en bak het geheel op hoog vuur voor ± 5 minuten.
- Breng het mengsel op smaak met de geraspte kaas en een snuf peper en zout. Voeg wat chilipepers toe wanneer je het geheel pittig wil maken.
- Schep het mengsel in de paprika’s en top elke paprika af met cheddarkaas. Let op: dit hoeft niet per se! Ook zonder cheddarkaas is de gevulde paprika erg lekker. Bak de paprika’s vervolgens ± 15 minuten in de oven.
- Hak de komkommer en cherrytomaten in stukjes en meng deze in een kom met de veldsla.
- Giet de olijfolie, honing, mosterd, peper en zout bij elkaar in een apart kommetje. Roer goed door en verdeel over de salade.
- Serveer de paprika’s met de salade. Eet smakelijk!
Lees ook: 10x deze recepten kun je gewoon in je blender bereiden
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron en beeld: Kookfans