Ingrediënten
  • Voor de vulling:
  • 250 gram met ricotta
  • 120 gram mascarpone kaas
  • 120 gram poedersuiker
  • 180 milliliter slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel sinaasappelschil
  • Snufje zout
  • 120 gram mini-chocoladestukjes
  • Voor de schelpen:
  • 260 gram bloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 3 gram kaneel
  • 4 eetlepels koude boter, in blokjes gesneden
  • 6 eetlepels witte wijn
  • 1 groot ei
  • 1 eiwit
Jaimy Boer
120 min.
20 pers.
Ingrediënten
  • Voor de vulling:
  • 250 gram met ricotta
  • 120 gram mascarpone kaas
  • 120 gram poedersuiker
  • 180 milliliter slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel sinaasappelschil
  • Snufje zout
  • 120 gram mini-chocoladestukjes
  • Voor de schelpen:
  • 260 gram bloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 3 gram kaneel
  • 4 eetlepels koude boter, in blokjes gesneden
  • 6 eetlepels witte wijn
  • 1 groot ei
  • 1 eiwit

Wat smakelijk!

De airfryer is een keukenmachine die niet op je aanrecht mag ontbreken. Door de veelzijdige functies kun je er namelijk de lekkerste dingen in maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze cannoli met ricotta, sinaasappelschil en chocoladestukjes. Holy cannoli!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je gevulde cannoli uit de airfryer:

Voor de vulling:

  • Giet de ricotta af in een fijne zeef boven een grote kom. Laat dit minimaal een uur en maximaal een nacht in de koelkast uitlekken.
  • Klop in een grote kom met een handmixer zware room en 60 gram poedersuiker tot er stijve pieken vormen.
  • Pak een andere grote kom en meng hierin de ricotta, mascarpone, resterende poedersuiker, vanille, sinaasappelschil en zout.
  • Vouw de slagroom erdoor. Zet het koel voor minimaal een uur.

Voor de schelp:

  • Klop in een grote kom bloem, suiker, zout en kaneel door elkaar.
  • Snijd de boter in het bloemmengsel met je handen of deegsnijder tot erwtgrote.
  • Voeg wijn en ei toe en mix tot er een deeg ontstaat. Kneed het deeg een paar keer in de kom om het samen te laten komen.
  • Dep in een platte cirkel en wikkel daarna in plasticfolie. Zet het minimaal 1 uur en maximaal een nacht in de koelkast.
  • Verdeel het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak in tweeën.
  • Rol de ene helft uit en gebruik een 10 cm cirkelvormige koekjesvormer om het deeg uit te snijden. Herhaal dit met het resterende deeg.
  • Rol de restjes opnieuw op om een paar extra cirkels te snijden.
  • Wikkel het deeg om de cannoli-vormen (of aluminiumfolie) en bestrijk het met eiwit op de plekken waar het deeg samenkomt.

In de airfryer:

  • Werk in delen. Plaats de vormen in de mand van de airfryer en kook op 117 ºC in 12 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Wanneer het is afgekoeld, kun je met een keukenhanddoek de vormen (of aluminiumfolie) van het deeg halen.
  • Doe de vulling in een spuitzak, voorzien van een open sterpunt.
  • Spuit de vulling in de schelpen en dip de uiteinden in mini-chocoladestukjes.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Eyecatcher in de keuken: hier scoor je een roze airfryer

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish