Fabiën
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 groot stokbrood
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 4 grote eieren
  • Gehakte bieslook ter garnering

Lekker als lunch of als ontbijt!

Wil je je lunch wat meer ‘jeu’ geven? Dan ben je hier aan het juiste adres! Stokbrood als lunch of in de avond is al hartstikke lekker, maar maak je stokbrood eens extra bijzonder door ‘m van tevoren te vullen met bijvoorbeeld een eitje. We leggen je uit hoe je dit overheerlijke recept maakt.

Dit lekkere recept doet ons ook wel een beetje denken aan een uitsmijter, maar dan net even anders. Zo maak je het!

  • Verwarm de oven voor op 2oo graden.
  • Snijd met een broodmes vier gaten in de bovenkant van het stokbrood, zodat je in deze gaten het ei kunt doen.
  • Wikkel de zijkanten van het stokbrood in met aluminiumfolie. Leg het brood even opzij.
  • Meng in een kom de boter, knoflook, peterselie, zout en peper.
  • Giet de mix in de gaten van het stokbrood en kraak dan een ei ik elk gat.
  • Bak het stokbrood 15-20 minuten, tot de eieren gaar zijn. Let wel: de dooiers moeten nog vloeibaar zijn.
  • Garneer vervolgens met bieslook en nog wat zwarte peper.
  • Snijd het stokbrood kruislings tussen de eieren door, zodat je vier porties krijgt.
  • Enjoy!

Variatietip: bak wat bacon en voeg dit de laatste paar minuten nog toe aan het stokbrood. Yum!

Ook lekker: Gegrilde kip in een knoflook-biermarinade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty