Roos
40 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 kool
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 5 plakken bacon, gesneden
  • Zou en peper naar smaak
  • Verse peterselie, gesneden
  • 1 ei
  • 150 milliliter zonnebloemolie
  • 1 theelepel limoensap
  • Een halve theelepel mosterd

Door het roosteren in de oven wordt de kool enorm knapperig

Wil je een lekker uitgebreid diner op tafel zetten en ben je nog op zoek naar een juist bijgerecht? Probeer dan een geroosterde kool uit de oven. Top ‘m af met spekjes en een zelfgemaakte mayonaise, want dat maakt dit gerechtje extra lekker. Geniet ervan! 

Voor gebruikers van de mobiele website staan de ingrediënten onderaan het artikel.

Zo maak je de kool uit de oven:

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de kool in plakken van 1 centimeter. Leg de plakken naast elkaar op een bakplaat.
  • Verdeel olijfolie, peper en zout over de plakken kool. Bak vervolgens voor 35 minuten in de oven.
  • Snijd de plakken spek in stukjes. Bak in een pan zonder olie aan beide kanten bruin.
  • Meng in een kommetje de mosterd, zout, limoensap, een ei en de zonnebloemolie. Mix met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Haal de stukken kool uit de oven en verdeel hierover de stukjes spek, verse peterselie en mayonaise.
  • Serveer als bijgerecht!

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cookist Wow | Beeld: Videostill