Recept: geroosterde aardappelen uit de oven

Redactie Kookfans
55 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 3 takjes verse rozemarijn

Smullen maar!

Een aardappel is een veelzijdig ingrediënt, en naast gekookt kun je het ook bakken en pureren. Voor variatie kun je ze ook in de oven roosteren, waardoor ze een mooie goudbruine kleur krijgen. Lekker bij asperges, spruitjes of rode kool. Met dit recept krijg je gegarandeerd krokante aardappelen! 

Zo maak je zelf geroosterde aardappelen:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, halveer en kook 7 minuten in water met eventueel zout.
  • Giet af, doe terug in de pan en schud flink met de deksel op de pan zodat de buitenkant van de aardappelen een beetje kruimig wordt.
  • Smelt de boter samen met de olie in een kleine steelpan. Schep de aardappelen, de ongepelde tenen knoflook en de takjes rozemarijn om.
  • Bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de aardappelen in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten goudgeel en knapperig. Schep halverwege om. Verwijder de rozemarijn en de knoflook.
  • Genieten maar!

Sausje erbij?

Bij aardappelen is het altijd lekker om een klodder mayonaise op het bord te doen. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen saus maken. Wat dacht je van zelfgemaakte knoflooksaus? Met dit recept zet je in 30 minuten je eigen knoflookdip op tafel. Lekker fris door de citroen en pittig door de chilivlokken. Genieten maar!

Lees ook: Recept: zoete aardappel gevuld met BBQ chicken en kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Albert Heijn | Beeld: iStock