Deze gemarineerde worteltjes zijn zo lekker!
Wie houdt er niet van worteltjes? Zelfs kinderen smullen van deze heerlijke oranje groente. Gelukkig bestaat er heel wat variaties op de gewone gekookte wortel. En vandaag delen we zo’n heerlijke variatie met je.
Hierna wil je nooit meer anders!
De wortel
De eerste wortelen kwamen uit Iran en werden door de V.O.C in de 17e eeuw naar Nederland overgebracht. In Nederland werd de wortel gekruist totdat deze de koninklijke oranje kleur hadden gekregen. Sindsdien is de groente ongekend populair in Nederland. Normaal gesproken koken we de wortel alleen en doen we er verder niets bijzonders mee. Zonde, want met de oranje groente kun je nog zoveel meer doen! Lees het recept op de volgende pagina en je wilt nooit meer anders!
Zo doe je het
- Neem een grote koekenpan en doe hier de olie in.
- Doe de worteltjes in de pan en bak op middelhoog vuur ongeveer twee minuten. Roer goed om.
- Voeg de kippenbouillon, de honing en rode-wijnazijn toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
- Kook daarna 7-9 minuten op middelhoog vuur tot de wortelen gaar zijn en de vloeistof een siroop substantie is geworden.
- Haal van het vuur, voeg boter toe en roer totdat de boter is gesmolten.
- Serveer direct.
Lees ook: Dit is hoeveel kilo je écht per maand kunt afvallen
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Tips en Weetjes Archive | Beeld: Videostill