Dit wil je een keer maken!
Zoek je nog een makkelijke snack voor in het weekend? Met dit recept voor gehaktballetjes in romige tomatensaus zit je zeker goed. Het is makkelijk om te maken, lekker en je vult er een hoop magen mee. Aan de slag!
Zo maak je de gehaktballetjes met romige tomatensaus:
- Verhit de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop in een grote kom de eieren, azijn, snufje zout en halve theelepel peper bij elkaar. Roer de panko erdoor en laat 1 minuut staan.
- Roer daarna de knoflook erdoor, dan peterselie, kaas en oregano.
- Voeg als laatste de rundvlees en worst toe en meng voorzichtig om te combineren.
- Vorm van het vleesmengsel 20 balletjes en leg ze op de voorbereide bakplaat.
- Rooster tot ze gaar zijn, dit duurt 6 tot 8 minuten.
- Meng ondertussen in een kleine steelpan de tomatensaus, sinaasappelschil en kaneelstokje. Laat dit 5 minuten sudderen.
- Doe de gehaktballetjes in de saus en roer dit door elkaar.
- Serveren maar!
Variatie
Naast snack kun je de gehaktballetjes natuurlijk ook in andere recepten doen. Wat dacht je van een smakelijke spaghetti met tomatensaus en gehaktballetjes? Of lekker in de soep, salade of op brood. Kortom, de keuze is reuze!
Ook lekker: Recept: Franse uien-gehaktballetjes in kaassaus
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash, Jason Leung