Ingrediënten
  • 2 zalmfilets (zo’n 220 gram per stuk)
  • Snuf peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 60 milliliter (droge) witte wijn (optioneel)
  • 200 gram tomatensaus
  • Verse peterselie, fijngesneden, naar smaak
  • 1 citroen, in schijfjes gesneden
Christel
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 zalmfilets (zo’n 220 gram per stuk)
  • Snuf peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 60 milliliter (droge) witte wijn (optioneel)
  • 200 gram tomatensaus
  • Verse peterselie, fijngesneden, naar smaak
  • 1 citroen, in schijfjes gesneden

Eens wat anders

Het liefst bereiden we zalm in een behoorlijk vette, romige saus. Zie hier bewijsstuk 1 en bewijsstuk 2. Hoewel we niet genoeg kunnen krijgen van die romige (wijn)sauzen, kun je het niet altijd gezond noemen. Dan maar op zoek naar een gezond – en ontzettend lekker – alternatief. Deze gegrilde zalm in tomatensaus is overheerlijk en een stuk minder vet.

Vanavond maar meteen proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Snijd de zalmfilets doormidden en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Verhit olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Doe de stukken zalmfilet in de pan, met de kant die op smaak is gebracht met zout en peper naar beneden.
  • Bak beide kanten van de zalm 3 minuten.
  • Schep de stukken zalm uit de pan en zet apart.
  • Doe de gesnipperde ui en knoflook in dezelfde pan roer goed door. Bak 1 minuut.
  • Voeg paprikapoeder toe en roer tot alles goed is vermengd.
  • Schenk de witte wijn bij de saus en roer opnieuw goed door. Laat 1 minuut inkoken.
  • Wie liever geen wijn gebruikt kan deze stap overslaan.
  • Voeg de tomatensaus toe en breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
  • Draai het vuur laag en laat de tomaten vier minuten staan.
  • Voeg de zalm toe aan de tomatensaus en bak 2 minuten.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Serveer de zalm met verse peterselie en schijfjes citroen.

Lees ook: Spaanse omelet met spinazie en tonijn

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Spain on a Fork | Beeld: Videostill YouTube