Een keer wat anders!
Bloemkool eten we maar al te graag bij onze aardappelen. Maar waarom zou je iedere keer voor diezelfde standaard roomsaus gaan als je eindeloze variaties hebt? Vandaag vertellen we je hoe je lekkere gefrituurde chili knoflook bloemkool kunt maken. Voor wie wel eens Koreaanse gefrituurde kipstukjes maakt; deze bloemkool-variant lijkt daar heel erg op!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de chili knoflook bloemkool
- Klop in een grote kom de bloem, maismeel en bakpoeder door elkaar. Voeg ijskoud water, ei en 1 theelepel zout toe en roer alles goed door elkaar totdat het beslag dun is.
- Verhit in een grote koekenpan op middelhoog vuur de olijfolie tot de olie glinstert. Schep de bloemkool in het beslag en roer door zodat elk partje helemaal bedekt is.
- Verdeel de bloemkool in porties en bak de roosjes in de olie aan alle kanten goudbruin voor ongeveer vier minuten per kant. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout.
- Klop in een nieuwe kom de knoflook-chilisaus, sojasaus, bruine suiker, sesamolie en gember door elkaar. Schep de gebakken bloemkool door de saus.
- Bestrooi met sesamzaad en lente-ui ter garnering.
- Smullen maar!
Lees ook: Recept: krokante bloemkool in zoetzure saus
Wil je dit artikel/recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Pixabay