Ingrediënten
  • VOOR DE ROOMKAASDIP:
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 2 eetlepels maple syrup + een beetje extra
  • Snufje zout
  • Snufje koekkruiden
  • VOOR DE CARROT CAKE BALLETJES:
  • 1,5 – 2 liter olie om te frituren
  • 300 gram wortels, geraspt
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 50 gram rozijnen
  • 120 gram zelfrijzend bloem
  • Halve theelepel bakpoeder
  • 20 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • Snufje zout
  • 2 middelgrote eieren
  • Poedersuiker om te garneren
Redactie Kookfans
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE ROOMKAASDIP:
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 2 eetlepels maple syrup + een beetje extra
  • Snufje zout
  • Snufje koekkruiden
  • VOOR DE CARROT CAKE BALLETJES:
  • 1,5 – 2 liter olie om te frituren
  • 300 gram wortels, geraspt
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 50 gram rozijnen
  • 120 gram zelfrijzend bloem
  • Halve theelepel bakpoeder
  • 20 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • Snufje zout
  • 2 middelgrote eieren
  • Poedersuiker om te garneren

Dit wil je meteen maken!

Heb je ooit gehoord van pakora? Dit zijn gefrituurde snacks afkomstig uit India. Je kunt ze zowel hartig als zoet maken: kijk maar naar deze smakelijke carrot cake balletjes. Uiteraard met een zoete roomkaasdip. Schort om, we gaan beginnen! 

Tip: maak als eerst de roomkaasdip, zodat je meteen de carrot cake balletjes kunt dippen zodra ze klaar zijn.

Zo maak je de gefrituurde carrot cake

  • Pak een mediumkom en doe hier de roomkaas in. Klop het los.
  • Voeg de boter toe en roer tot beide ingrediënten met elkaar vermengd zijn.
  • Voeg daarna de poedersuiker, maple syrup en het zout toe en roer goed.
  • Doe de dip in een kleiner kommetje en top het af met een beetje maple syrup en koekkruiden. Zet apart tot je pakora’s klaar zijn.
  • Verhit de olie in een ruime pan. Zo is de olie heet genoeg wanneer je de hapjes gaat frituren. 
  • Doe de geraspte wortels in een kom en voeg de gehakte walnoten, rozijnen en suiker toe. Roer goed.
  • Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe samen met de bakpoeder en koekkruiden. Roer opnieuw.
  • Klop twee eieren los in een kommetje en voeg het toe aan je wortels. Mix alles nogmaals goed.
  • Doe zo’n zes losse dessertlepels van het mengsel in de olie. Bak ze in etappes, zodat er niet te veel pakora’s in de olie liggen. Bak 4 tot 5 minuten tot de pakora’s goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Herhaal deze stap tot al het deeg op is.
  • Leg alle pakora’s op een groot, schoon bord en garneer ze met een beetje poedersuiker.
  • Serveer met de dip en geniet!

Variatietip voor volwassenen: roer een scheutje Licor 43 door de roomkaasdip.

Ook lekker: Jam met carrot cake-smaak

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nadiya’s Family Favourites, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Videostill Nadiya’s Family Favourites