Dit wil je meteen maken!
Heb je ooit gehoord van pakora? Dit zijn gefrituurde snacks afkomstig uit India. Je kunt ze zowel hartig als zoet maken: kijk maar naar deze smakelijke carrot cake balletjes. Uiteraard met een zoete roomkaasdip. Schort om, we gaan beginnen!
Tip: maak als eerst de roomkaasdip, zodat je meteen de carrot cake balletjes kunt dippen zodra ze klaar zijn.
Zo maak je de gefrituurde carrot cake
- Pak een mediumkom en doe hier de roomkaas in. Klop het los.
- Voeg de boter toe en roer tot beide ingrediënten met elkaar vermengd zijn.
- Voeg daarna de poedersuiker, maple syrup en het zout toe en roer goed.
- Doe de dip in een kleiner kommetje en top het af met een beetje maple syrup en koekkruiden. Zet apart tot je pakora’s klaar zijn.
- Verhit de olie in een ruime pan. Zo is de olie heet genoeg wanneer je de hapjes gaat frituren.
- Doe de geraspte wortels in een kom en voeg de gehakte walnoten, rozijnen en suiker toe. Roer goed.
- Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe samen met de bakpoeder en koekkruiden. Roer opnieuw.
- Klop twee eieren los in een kommetje en voeg het toe aan je wortels. Mix alles nogmaals goed.
- Doe zo’n zes losse dessertlepels van het mengsel in de olie. Bak ze in etappes, zodat er niet te veel pakora’s in de olie liggen. Bak 4 tot 5 minuten tot de pakora’s goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Herhaal deze stap tot al het deeg op is.
- Leg alle pakora’s op een groot, schoon bord en garneer ze met een beetje poedersuiker.
- Serveer met de dip en geniet!
Variatietip voor volwassenen: roer een scheutje Licor 43 door de roomkaasdip.
Ook lekker: Jam met carrot cake-smaak
Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Nadiya’s Family Favourites, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Videostill Nadiya’s Family Favourites