Spruitjes vies? Wacht maar tot je dit recept hebt geprobeerd
Velen hebben er nare herinneringen aan: de gekookte spruitjes die je vroeger op je bord geserveerd kreeg. Zonde, je kunt namelijk veel meer met spruitjes doen dan alleen koken. Dit gerecht met bacon en ei is verrassend lekker en eet je als lunch of diner.
Gebruikers van de mobiele site vinden de ingrediënten onderaan het recept.
Zo maak je de spruitjes met bacon en ei:
- Zet een pan op middelhoog vuur en bak hierin de bacon tot het knapperig wordt. Laat de bacon op een stuk keukenpapier uitlekken en giet bijna al het overgebleven vet uit de pan. Laat een klein beetje vet in de pan, zodat je hier de ui en spruitjes in kunt bakken.
- Bak de ui en spruitjes aan tot het geheel zachter wordt. Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken.
- Verdeel twee eetlepels water over de spruitjes en doe een deksel op de pan. Laat dit voor 5 minuten staan, zodat de spruitjes het vocht op kunnen nemen. Indien de spruitjes nog steeds droog lijken, voeg nog wat extra water toe. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog een minuut aan.
- Maak op vier plekken holletjes in de pan met spruiten. Breek een ei boven deze holletjes en breng op smaak met peper en zout. Doe opnieuw het deksel op de pan en bak voor 5 minuten zonder te roeren.
- Verdeel de bacon over de pan en zet de pan op tafel.
- Aanvallen maar!
Ook lekker: Recept: heerlijke snert volgens ouderwets recept
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill