Waarom zou je ‘normale’ spaghetti maken als je er nog een schepje bovenop kunt doen!
Kleine moeite, de spaghetti bolognese die je maakt een keertje in de oven stoppen. Maar het resultaat mag er zijn! De combinatie van gehakt, tomatensaus en een flinke hoeveelheid gesmolten kaas doet ons denken aan lasagne, maar in deze ovenschotel zit minder werk. Zet jij ‘m vanavond op tafel?
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een middelgrote ovenschaal in met een beetje boter of olie.
- Kook de spaghetti al dente volgens de instructies op de verpakking, giet af, en zet even aan de kant. Snijd ondertussen de ui en de knoflook.
- Verwarm een scheutje olie in een grote koekenpan. Voeg hieraan de ui toe en fruit deze 5 minuten. Voeg dan de knoflook toe en fruit nog 1 minuut.
- Voeg het gehakt toe aan de koekenpan en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Rul ongeveer 8 minuten, totdat het vlees overal bruin kleurt.
- Voeg de tomaten en basilicum toe aan de pan en laat dit pruttelen op laag vuur, ongeveer 10 minuten. Breng eventueel op smaak met meer peper en zout.
- Meng de saus met de spaghetti. Doe de spaghetti in de ovenschaal en beleg rijkelijk met mozzarella en Parmezaanse kaas.
- Bak de pasta ongeveer 20 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Hotdog ovenschotel
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill