Ingrediënten
  • 8 eieren
  • 240 milliliter room
  • snufje zout en gemalen peper
  • 1 gram gerookte paprika
  • 15 gram boter
  • 1 grote sjalot, gesnipperd
  • 100 gram babyspinazie
  • 3 groene uien, in blokjes gesneden
  • 1 klein bosje verse dille, fijngehakt
  • 500 gram warme gerookte zalm
  • 85 gram geitenkaas, verkruimeld
  • 1 avocado, in plakjes
  • 4 eetlepels zure room
Jaimy Boer
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 8 eieren
  • 240 milliliter room
  • snufje zout en gemalen peper
  • 1 gram gerookte paprika
  • 15 gram boter
  • 1 grote sjalot, gesnipperd
  • 100 gram babyspinazie
  • 3 groene uien, in blokjes gesneden
  • 1 klein bosje verse dille, fijngehakt
  • 500 gram warme gerookte zalm
  • 85 gram geitenkaas, verkruimeld
  • 1 avocado, in plakjes
  • 4 eetlepels zure room

Makkelijk én lekker!

Een frittata is een makkelijk gerecht om te maken. Voor de ingrediënten kun je de inhoud van je groentelade gebruiken, maar je kunt er ook een eigen draai aan geven. Vandaag maken we frittata met gerookte zalm, geitenkaas en avocado, een heerlijk en makkelijk recept. Aan de slag! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je frittata met gerookte zalm:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verwarm een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag voor op middelhoog vuur.
  • Voeg de boter toe en laat deze smelten. Voeg de in blokjes gesneden sjalot (of rode ui) toe en bak 4 tot 5 minuten, tot de ui zacht en doorschijnend is.
  • Klop ondertussen de eieren, room, gemalen zwarte peper en ongeveer 1 theelepel zout in een grote mengkom. Voeg eventueel gerookte paprikapoeder toe.
  • Klop dit ongeveer 2 minuten, tot de eieren goed zijn geklopt en zet opzij.
  • Verwijder de zalmhuid van de gerookte zalm (indien nodig) en snijd de vis in grotere, hapklare brokken.
  • Als de sjalot gaar is, voeg je de babyspinazie toe aan de pan. Roer deze met de ui en laat de spinazie slinken tot het volledig is ingekookt, dit duurt ongeveer 2 minuten.
  • Giet de losgeklopte eieren in de pan en roer met een spatel. Zorg ervoor dat de hitte is ingesteld op medium of mediumlaag.
  • Terwijl de eieren koken, schraap je de bodem van de pan om ze naar boven te brengen. Hierdoor ontstaat er meer volume. De eieren hoeven maar gedeeltelijk gaar te zijn.
  • Haal de frittata van het vuur en leg er ongeveer de helft van de gerookte zalm op. Strooi een paar eetlepels geitenkaas en de helft van de groene uien en gehakte dille erover.
  • Bak de frittata in de voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 16 tot 20 minuten, tot de eieren volledig gestold en luchtig zijn.
  • Haal het uit de oven en bestrooi met de resterende gerookte zalm, geitenkaas, groene ui en dille.
  • Serveer de frittata met plakjes avocado en klodders zure room aan de boven- of zijkant.
  • Genieten maar!

In onderstaande video zie je hoe je deze smakelijke frittata maakt!

Ook lekker: Frittata met zure room en uien

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tatyanas Everyday Food | Beeld: Videostill