Heerlijk als bijgerecht!
Een watermeloen op zichzelf is al een heerlijke snack, zeker op de warme zomerdag. Maar je kunt het fruit ook een hoofdrol geven in een frisse, zomerse salade. Deze watermeloensalade met feta en munt is heerlijk en zo in elkaar geflanst!
Zo maak je het:
- Doe de gesneden ui in een kom samen met het limoensap. Laat 15 minuten staan, zodat de ui-reepjes zacht worden. Eventueel kun je het ook langer laten marineren. Je ui zal dan meer een ingelegd karakter krijgen.
- Doe de watermeloen, komkommer, feta en munt in een grote kom en schep voorzichtig om. Voeg daarna alleen de rode ui toe en zet het limoensap waar de ui in heeft geweekt apart.
- Doe de limoensap in een kleine kom en voeg de olijfolie toe, samen met zout en peper om de dressing te maken. Roer goed. Voeg de dressing daarna toe aan de salade. Proef en breng naar eventueel op smaak met wat meer zout en peper.
- Serveer de salade meteen of bewaar hooguit nog twee uur in de koelkast.
Variatietip: voeg in plaats van feta geitenkaas toe aan de salade. Of maak de salade nog wat interessanter met wat olijven.
Wat serveer je erbij?
Een watermeloensalade is natuurlijk een heerlijk gerecht, maar we kunnen nou niet zeggen dat het enorm vult. Dus, wat kun je erbij serveren?
Een watermeloensalade past heel goed bij een barbecue. Het is frisse afwisseling met al het vlees en stokbrood. Ook is het lekker om deze salade te serveren met een stukje gegrilde kip of vis.
Lees ook: Recept: overheerlijke caesar salade
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: The Spruce Eats | Beeld: Adobe Stock