Ingrediënten
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • 3 rijpe avocado's, in blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 10 gram verse koriander, fijngehakt
  • 1 citroen, geperst
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
Sanne
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • 3 rijpe avocado's, in blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 10 gram verse koriander, fijngehakt
  • 1 citroen, geperst
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie

Een heerlijke zomerse salade!

De zon laat zich volop zien en de temperaturen stijgen. Wat is er dan lekkerder dan een frisse salade? Deze maaltijdsalade met komkommer, avocado en tomaat staat in een handomdraai op tafel en is ideaal voor de zomer. Laten we beginnen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de salade:

  • Snijd de komkommer en tomaten in blokjes en doe in een grote slakom.
  • Snijd de avocado doormidden en verwijder voorzichtig de pit. Verwijder de schil en snijd in blokjes. Voeg toe aan de kom.
  • Pel de ui en snijd de boven en onderkant eraf. Snijd vervolgens in dunnen plakjes (of nog kleinere stukjes, naar smaak). Voeg toe aan de kom.
  • Snijd de koriander fijn en voeg toe aan de slakom.
  • Besprenkel de salade met olijfolie, citroensap, zout en peper.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Serveer in een kom of op een mooi bord.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Aha: dit zijn de perfecte pastavormen voor een zomerse pastasalade

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: