Deze kipsalade maak je in een handomdraai
De zomer komt er met rasse schreden aan en dat betekent dat we de zomerse recepten paraat moeten houden. Als de mussen van het dak vallen doen we ons graag te goed aan diverse komkommersalade’s en zijn ook de pastasalade’s niet aan te slepen. Ben jij ook altijd wel te porren voor een romige, maar toch frisse salade? Zet dit recept voor deze kipsalade dan maar in je receptenboekje.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.
Wat moet je doen?
- Doe de kip in een grote pan en schenk koud water in de pan. De kip moet goed onder water staan. Voeg de ui, takjes peterselie, citroenschijfjes en knoflook toe en breng aan de kook op een middelhoog vuur.
- Draai het vuur vervolgens laag en doe de deksel op de pan. Laat de kip 10 tot 12 minuten garen.
- Schep de kip uit de pan en laat even afkoelen. Zet de kip daarna in de koelkast. Je hebt de bouillon van de kip niet meer nodig, maar dit kun je nog goed gebruiken om rijst in te bereiden!
- Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en toast het amandelschaafsel. Roer regelmatig door. Laat het schaafsel vervolgens afkoelen.
- Haal de kip uit de koelkast en snijd in kleine stukjes.
- Doe de kip in een grote kom en voeg de druiven, selderij, bosuitjes, amandelen, mayonaise, mosterd, peterselie, het citroensap, zout en de peper toe. Roer tot alles goed is vermengd.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Aardbei-rabarbertaart
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Downshiftology | Beeld: Videostill