Het perfecte gerecht op een drukke dag
Dit pastarecept is klaar in 15 minuten. Ideaal dus op een drukke dag, maar ook lekker op een zomerse dag. Met maar een paar ingrediënten tover je deze frisse, romige pasta op tafel. Gegarandeerd smullen!
Citroen
Misschien klinkt het gek, een pasta met citroen. Maar geloof ons – en de Italianen – dat dit een heerlijke combinatie is. Pasta met citroen is alleen geen traditioneel gerecht met een specifieke regionale oorsprong zoals sommige andere pastagerechten. Het is eerder een creatie die voortkomt uit de Italiaanse keuken, waar citroen een veelgebruikt ingrediënt is. Vooral in gerechten uit de zuidelijke regio’s van Italië zoals Sicilië en Campanië zie je dit ingrediënt veel terugkomen.
Door het toevoegen van de citroen krijgt de pasta een subtiele citrusachtige smaak die goed samengaat met andere ingrediënten zoals olijfolie, knoflook en verse kruiden. Dit gerecht is dus ideaal voor een zomerse, warme dag of een dag waarop je niet veel tijd hebt.
Zo maak je hem:
- Zet een pan met water en flink wat zout op het vuur. Breng aan de kook, voeg de pasta toe en kook de pasta al dente.
- Verwarm een koekenpan en smelt hierin de roomboter. Pers de citroenen uit en scheur de blaadjes basilicum boven de pan. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de pasta direct uit de pan toe. Voeg ook nog een flinke scheut kookvocht toe.
- Rasp Parmezaanse kaas en de schil van de citroen over de pasta heen. Roer goed door totdat er een romige saus ontstaat.
- Verwarm nog even kort. Verdeel de pasta over de borden en maak af met wat Parmezaanse kaas, citroenrasp en basilicum. Eet smakelijk!
Lees ook: lekker eenpansgerecht: Toscaanse kip
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Miljuschka | Beeld: Adobe Stock