Ingrediënten
  • 1 kilo kippenvleugels
  • Om de kip in te pekelen:
  • 950 milliliter water
  • 75 gram koosjer zout
  • 2 eetlepels lichte basterdsuiker
  • Voor de citroen-pepersmaak:
  • 3 eetlepels citroenraspsel
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel lichte basterdsuiker
  • 1 theelepel MSG of Vetsin
  • 1 1/2 theelepel koosjer zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Voor de saus:
  • 4 grote eieren
  • 120 milliliter pepersaus (bijvoorbeeld Frank's)
  • Voor het krokante laagje:
  • Plantaardige olie om in te frituren
  • 300 gram bloem
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 1/2 theelepel zout
  • Citroenschijfjes als garnering
  • Pepersaus of andere saus naar smaak als garnering
Redactie Kookfans
150 + 15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilo kippenvleugels
  • Om de kip in te pekelen:
  • 950 milliliter water
  • 75 gram koosjer zout
  • 2 eetlepels lichte basterdsuiker
  • Voor de citroen-pepersmaak:
  • 3 eetlepels citroenraspsel
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 eetlepel lichte basterdsuiker
  • 1 theelepel MSG of Vetsin
  • 1 1/2 theelepel koosjer zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Voor de saus:
  • 4 grote eieren
  • 120 milliliter pepersaus (bijvoorbeeld Frank's)
  • Voor het krokante laagje:
  • Plantaardige olie om in te frituren
  • 300 gram bloem
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 1/2 theelepel zout
  • Citroenschijfjes als garnering
  • Pepersaus of andere saus naar smaak als garnering

Fris en toch spicy: het ideale recept voor internationale kippenvleugeldag!

Yes, je leest het goed: het is vandaag International Chicken Wing Day. Hoogste tijd dus om te smullen van een smakelijk stukje vlees. Met dit recept zet je een stel overheerlijke kippenvleugels op tafel. Heerlijk om te combineren met een frisse salade!

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de kippenvleugels:

  • Doe in een grote kom 950 milliliter water met 75 gram zout en de bruine suiker. Doe de kip hierin en laat minstens 2 uur staan in de koelkast. Je kunt deze stap ook de avond van tevoren al doen en de kip de hele nacht laten pekelen.
  • Maak ondertussen de kruiden klaar. Combineer het citroenraspsel, de peper, bruine suiker, MSG, zout en het knoflookpoeder in een middelgrote kom.
  • Giet nu ongeveer 5 centimeter olie in een flinke braadpan, en verhit naar 190°C.
  • Bereid ondertussen de krokante coating in een flinke kom: doe hierin de bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en het zout. Zet er een andere kom of diep bord naast, en klop hierin de eieren en de pepersaus door elkaar.
  • Haal de kip uit de pekel en schud voorzichtig het teveel aan water eraf. Eventueel kun je de kip droogdeppen met een schoon keukenrolpapiertje.
  • Dip de vleugels nu in het eiermengsel en haal ze vervolgens door de bloem. Zorg dat de kip rondom volledig bedekt is met een laagje bloem.
  • Tijd om te frituren! Zorg ervoor dat je je citroen-peperkruiden bij de hand houdt, en ook een flinke, schone kom.
  • Doe ongeveer een derde van de kippenvleugels in de hete olie, zodat er ongeveer 2 à 3 centimeter ruimte tussen de stukken zit. Frituur 7 à 12 minuten tot de buitenlaag goudbruin en krokant is. Check eventueel met een vleesthermometer de temperatuur van de kipstukken. Deze moet 75°C bereiken.
  • Haal de kipstukken uit de olie en doe ze in de grote kom. Schep hier een paar eetlepels van de hete olie bij en ongeveer een derde van de citroen-peperkruiden. Schud de kip rond door de kom, zodat deze een lekker laagje van de kruiden heeft. Breng eventueel op smaak met wat extra zout.
  • Herhaal de bovenstaande stappen nog twee keer voor de rest van de kip.
  • Serveer de kippenvleugels met de citroenschijfjes en extra pepersaus naar smaak.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: TikTok-hack: gemakkelijk de witte pees uit een stuk kipfilet halen

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Food52 | Beeld: Unsplash, Keriliwi