Met lekker veel kaas!
Wij zijn dol op Franse uiensoep en op variaties op dit heerlijke gerecht. Zo maakten we onlangs al Franse uiensoep-gehaktballetjes, maar gooien we het nu over een andere boeg. Deze Franse uiensoep-champignons zijn overheerlijk en vegetarisch!
Ga jij dit binnenkort proberen?
Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je de Franse uiensoep-champignons?
- Smelt de roomboter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook en tijm toe en bak 1 minuut.
- Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin in ongeveer 5 minuten. Roer af en toe door.
- Schenk de wijn in de koekenpan, breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat het 5 minuten staan.
- Doe de slagroom bij de champignons en breng aan de kook. Draai het vuur opnieuw laag en laat 9 minuten staan. Roer af en toe door.
- Breng de saus op smaak met zout, peper en chilivlokken.
- Verdeel de Gruyère en parmezaanse kaas over de champignons en doe een deksel op de pan. Laat staan tot de kaas helemaal is gesmolten.
- Garneer de champignons met wat verse peterselie en serveer met stukjes stokbrood.
Ook lekker: chocolade-biscuitcake van koningin Elizabeth
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill