Ingrediënten
  • 4 eetlepels roomboter
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels verse tijm, gesneden
  • 450 gram champignons, gewassen
  • 60 milliliter rode wijn
  • 240 milliliter slagroom
  • Zout, peper en chilivlokken, naar smaak
  • 125 gram Gruyère kaas, geraspt
  • 25 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse peterselie, ter garnering
  • Stokbrood, om te serveren
Christel
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 eetlepels roomboter
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels verse tijm, gesneden
  • 450 gram champignons, gewassen
  • 60 milliliter rode wijn
  • 240 milliliter slagroom
  • Zout, peper en chilivlokken, naar smaak
  • 125 gram Gruyère kaas, geraspt
  • 25 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse peterselie, ter garnering
  • Stokbrood, om te serveren

Met lekker veel kaas!

Wij zijn dol op Franse uiensoep en op variaties op dit heerlijke gerecht. Zo maakten we onlangs al Franse uiensoep-gehaktballetjes, maar gooien we het nu over een andere boeg. Deze Franse uiensoep-champignons zijn overheerlijk en vegetarisch!

Ga jij dit binnenkort proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de Franse uiensoep-champignons?

  • Smelt de roomboter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook en tijm toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin in ongeveer 5 minuten. Roer af en toe door.
  • Schenk de wijn in de koekenpan, breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat het 5 minuten staan.
  • Doe de slagroom bij de champignons en breng aan de kook. Draai het vuur opnieuw laag en laat 9 minuten staan. Roer af en toe door.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en chilivlokken.
  • Verdeel de Gruyère en parmezaanse kaas over de champignons en doe een deksel op de pan. Laat staan tot de kaas helemaal is gesmolten.
  • Garneer de champignons met wat verse peterselie en serveer met stukjes stokbrood.

Ook lekker: chocolade-biscuitcake van koningin Elizabeth

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill