Hanna Mellema
40 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 plakken flammkuchendeeg (of bladerdeeg)
  • 1 venkel
  • 2 rode uien
  • 4-5 bosuien
  • 200 gram crème fraîche
  • 200 gram zalmfilet
  • Peper en zout
  • 50 milliliter mosterd-dille dressing

Heerlijk!

Wie weleens in Duitsland komt is er ongetwijfeld bekend mee: flammkuchen. Dit eeuwenoude gerecht, ook wel tarte flambée genoemd, doet ons een beetje denken aan een pizza. Hoewel het basisrecept vaak met spekjes en ui wordt gemaakt, kun je de flammkuchen natuurlijk beleggen met allerlei lekkere dingen. Vandaag kiezen we voor zalmfilet, venkel en een mosterd-dille dressing!

Zo maak je de flammkuchen:

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, en rol het flammkuchendeeg hierop uit. Afhankelijk van de grootte van je bakplaat, kan het nodig zijn om de twee flammkuchen bodems in twee rondes te bakken.
  • Was de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd daarna in kleine stukjes. Bak dit zo’n 3-5 minuten in wat olie op hoog vuur. Pel en snijd de rode ui in halve ringen, en snijd de bosui ook in dunne ringetjes.
  • Bestrijk je flammkuchen met de crème fraîche. Bestrooi dit met de venkel, rode ui en bosui, en verdeel de zalm over de 2 flammkuchen. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Bak je flammkuchen voor 15-20 minuten in de oven, totdat deze goudbruin en knapperig is. Besprenkel vlak voor het serveren met de mosterd-dille dressing.
  • Smullen maar!

Ook lekker: Jum: zo maak je romige pasta met gorgonzola en bacon

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Ekomenu | Beeld: Adobe Stock