Ingrediënten
  • 750 gram geraspte Zwitserse kaas
  • 750 gram geraspte gruyèrekaas
  • 4 eetlepels maïszetmeel
  • 2 knoflooktenen
  • 250 milliliter witte wijn
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper
  • 750 gram geraspte cheddar
  • 750 gram oude Gouda kaas
  • 250 milliliter bier
  • 1 mespuntje mosterdpoeder
  • 120 gram verbrokkelde blauwe kaas
Madelon Pathuis
30 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 750 gram geraspte Zwitserse kaas
  • 750 gram geraspte gruyèrekaas
  • 4 eetlepels maïszetmeel
  • 2 knoflooktenen
  • 250 milliliter witte wijn
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper
  • 750 gram geraspte cheddar
  • 750 gram oude Gouda kaas
  • 250 milliliter bier
  • 1 mespuntje mosterdpoeder
  • 120 gram verbrokkelde blauwe kaas

Een kaasplank, maar dan net even anders

Ben je gek op kaas en zou je elke dag wel een kaasplank op kunnen? Wij ook! Als je net even een feestelijke draai wil geven aan je gewone kaasplank, probeer dan eens een kaasfondue plank met verschillende kazen om in te dippen! Geschikt voor elke gelegenheid en ongetwijfeld een hit bij je gasten. Wij gebruikten de Zwitserse kaas, cheddar en blauwe kaas maar kies vooral kazen uit die je zelf lekker vindt. Wij vertellen je hoe je het zelf maakt.

Zwitserse kaas

  • Doe de kaas in een kom en vermeng met 2 eetlepels maïszetmeel.
  • Wrijf knoflook aan de binnenkant van de fonduepan.
  • Schenk de wijn in de fonduepan en als de wijn begint te koken, voeg dan handje voor handje de kaas toe. Blijf goed roeren tot de kaas is gesmolten.
  • Kruid met zout, peper en nootmuskaat.

Cheddar en blauwe kaas

  • Voeg de helft van de cheddar en de Gouda toe aan een kom. Vermeng met 2 eetlepels maïszetmeel.
  • Doe de andere helft van de Cheddar kaas in een andere kom, hier komt later de blauwe kaas bij.
  • Wrijf knoflook aan de binnenkant van de fonduepan.
  • Schenk het bier in de fonduepan en als het begint te koken, voeg dan handje voor handje de kaas toe. Blijf goed roeren tot de kaas is gesmolten.
  • Voeg nu de blauwe kaas toe aan een deel van de cheddar en meng het goed door elkaar tot het een glad geheel is.
  • Kruid met mosterd poeder, zout en peper.

Voeg aan je borrelplank je favoriete fruit, groente, vlees, worstjes, boordjes en noten toe. Eet smakelijk!

 

Lees ook: Recept: maak je eigen burrata

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Half Baked Harvest | Beeld: Unsplash, Brook Lark